Main Content

Zápas Košice – Trenčín, kauza číslo 2: Rasizmus (video)

piatok, 18. marec 2016 08:55 | Autor: Filip Chudý

Zápas Košice – Trenčín, kauza číslo 2: Rasizmus (video)
Zápas Košice – Trenčín, kauza číslo 2: Rasizmus (video) | zdroj: © TASR

V stredajšom stretnutí štvrťfinále Slovnaft cup-u medzi Košicami a Trenčínom sa diali veci. Domáci hromžili na výkon rozhodcu pochádzajúceho z Trenčína, hostia zas upozorňovali na rasizmus.

Zápas Košice – Trenčín sa neslávne zapísal do histórie tohto ročníka najvýznamnejšej pohárovej súťaže u nás. Domácim sa nepozdával hlavne výkon rozhodcu Špačeka, ktorý pochádza z Trenčína. Z jeho verdiktov boli poriadne vytočení nielen domáci hráči a realizačný tím, ale aj ľudia na tribúnach.

Tí svoju frustráciu ventilovali nepatričným spôsobom, keď zreteľne vydávali zvuky opice, ako sa to stalo Ginovi van Kesselovi pri kontakte s loptou v závere zápasu (na videu od 2:03:30).


zdroj: youtube.com

Posťažoval sa na to na sociálnej sieti aj anglický futbalista Trenčína James Lawrence. „Naše víťazstvo bolo poškvrnené domácimi priaznivcami, ktorí pokrikovali rasistické veci na našich hráčov. Vrcholom všetkého bolo, keď priaznivci VSS Košice pri odchode do kabín začali na našich hráčov pľuť,“ napísal okrem na svoje konto na facebooku Lawrence. Niektorí domáci fanúšikovia po stretnutí aj vtrhli na hraciu plochu.