Main Content

Kapitán Košíc po prehre s Trenčínom nadával na rozhodcu, rodáka z Trenčína

štvrtok, 17. marec 2016 08:54 | Autor: Filip Chudý

Kapitán Košíc po prehre s Trenčínom nadával na rozhodcu, rodáka z Trenčína
Kapitán Košíc po prehre s Trenčínom nadával na rozhodcu, rodáka z Trenčína | zdroj: © TASR

V stredajšom stretnutí štvrťfinále Slovnaft cup-u vyhral Trenčín v Košiciach 2:1, ale po stretnutí sa viac ako o výsledku hovorilo o rozhodnutiach hlavného rozhodcu. Ten je mimochodom rodákom z Trenčína.

Posledným semifinalistom Slovnaft cup-u sa stal podľa očakávania Trenčín, ale nemuselo tomu tak byť. Košice totiž boli obhajcovi trofeje vyrovnaným súperom a rozhodovali o víťazovi iba detaily, pričom domáci za ten hlavný detail považujú výkon hlavného rozhodcu.

Nielenže sa im nepozdávalo odpískanie pokutového kopu v prospech hostí, ale hlavne sú presvedčení o tom, že Matúš Bero mal byť vylúčený. S už jednou žltou kartou na konte totiž predviedol viacero ďalších hraničných zákrokov, ale pred očami sa mu nečervenalo. A neskôr  to bol práve Bero, kto strelil v závere zápasu víťazný gól Trenčína.

„On si to asi zaslúži, lebo je najlepší strelec a trošku mu povolili. On môže nejaké dva, tri fauly navyše... Asi je to v poriadku. Neviem, či mal byť vylúčený. Nech si pán v modrom spytuje svedomie. Nech si to pozrie, nech sa mu dobre v noci spí a nech je spokojný s tým, čo predvádza. A nech je spokojný s tým, že tu píska pos..nú slovenskú ligu. A dostane sa do sveta, tak jedine s palcom po mape,“ povedal pre RTVS bývalý reprezentant a súčasný kapitán Košíc Peter Šinglár.

A pre RTVS pokračoval už trochu agresívnejším hlasom takto: „Som veľmi sklamaný, že nejakí traja páni, ktorí majú byť féroví a majú nechať hre voľný priebeh, urobia takúto frašku.“

Ďalšie zaujímavé Šinglárovo vyhlásenie uverejnil profutbal.sk: „Jedno musím povedať, nedá mi to. Keď sa teraz pozriem na politickú situáciu v štáte, na to, čo sa deje na Slovensku, myslel som si, že len tí ľudia hore dokážu takéto veci. Veril som, že šport je čistý, je krásny, je chlapský, je taký, ako má byť vo svete. Ale toto, čo tu dnes bolo, to sa mi normálne nechce veriť. V kariére som to asi ešte nezažil.“ A Šinglárova kariéra bola dlhá, veď má aktuálne 36 rokov.

Hlavným rozhodcom tohto stretnutia bol 31-ročný Marek Špaček. Ten síce momentálne žije v Bratislave, kde je aj ako rozhodca registrovaný, ale podľa našich informácií je rodákom z Trenčína. Zaujímavá je tiež informácia na zväzovej stránke futbalnet.sk, kde je uvedené, že v minulosti aj hrával za futbalový klub z tohto mesta.