Main Content

Zmenu na Marinčinovi si všimli aj v kabíne. Je chudý, upozorňuje tréner

streda, 16. marec 2016 12:54 | Autor: Martin Gregor

Zmenu na Marinčinovi si všimli aj v kabíne. Je chudý, upozorňuje tréner
Zmenu na Marinčinovi si všimli aj v kabíne. Je chudý, upozorňuje tréner | zdroj: © TASR

Dnes v noci zaznamenal Martin Marinčin v zápase s Tampou Bay 2 body, čo je takmer rovnako veľa, ako ich mal na konte za celú sezónu. O mladom Slovákovi sa píše v zamorí čoraz viac, samozrejme ale z iného dôvodu, ako je zbieranie bodov.

Keď Toronto v závere prestupového termínu vymenilo Diona Phaneufa a Romana Polaka do Ottawy, respektíve San Jose, rozhodol sa tréner Mike Babcock venovať väčšiu porciu času na ľade Martinovi Marinčinovi. Ani on zrejme nečakal, že mladý Slovák mu dôveru oplatí takými skvelými výkonmi, aké predvádza v posledných týždňoch.

9. februára v zápase s Calgary strávil Marinčin na ľade len necelých 10 minút. Vtedy sa zdalo, že mu Kanaďan prestal veriť. Karta sa výrazne otočila v závere toho mesiaca. Od 20. februára je jeho čas na ľade vždy aspoň 20 minút, v troch dueloch dokonca odohral vyše 25. Najviac hokeja mu bolo dopriate v stretnutí s Detrotiomm 13. marca. V hre bol v podstate celú polovicu zápasu (29:45). To je ice-time, ktorému sa v tejto sezóne nepriblížil ani rešpektovaný Zdeno Chára.

,,Marty získal sebadôveru. Keď hráte málo, je ťažké dostať sa do rytmu. Jeho sebadôvera začala rásť, keď začal nastupovať v oslabeniach. Má dobrú prácu s hokejkou, dobrý zmysel pre hru. Je to naozaj výborný korčuliar. Musí zapracovať na svojej strele, ale prihrávky má dobre,“ chválil ho Babcock vo včerajšom rozhovore pre Toronto Sun. Zároveň tým ale aj poodhalil dôvod, prečo sa košický rodák v tejto sezóne ešte nezapísal do streleckej listiny. Na konte má len 5 asistencií.

Babcock počíta s 24 ročným Slovákom aj v budúcej sezóne. Dúfa však, že do kempu príde „väčší“. ,,Je to chudý chlapec, musí extra tvrdo pracovať na svojom tele. Musí dokázať, že chce byť naozaj dobrým hráčom, musí nabrať nejaké mäso na jeho kosti. Potom bude v pozícii, kedy bude naozaj dobrým hráčom v tejto lige,“ vysvetľuje kormidelník Toronta najväčšiu slabinu jeho zverenca.

Že z Marinčina vyžaruje väčšia sebadôvera si všimli aj v kabíne. ,,Martin začal hrať výborne. Myslím, že sa naozaj chytil príležitosti, ktorá mu bola ponúknutá. Zmenilo sa aj jeho vystupovanie mimo ľadu s tým, ako začal viac hrať, čo naozaj rád vidím,“ dodáva kolega z obrany Morgan Rielly.