Main Content

Cíger prezradil, s ktorými hráčmi z NHL počíta na MS

utorok, 15. marec 2016 13:49 | Autor: Martin Gregor

Cíger prezradil, s ktorými hráčmi z NHL počíta na MS
Cíger prezradil, s ktorými hráčmi z NHL počíta na MS | zdroj: © TASR

Dnes úvodným minikempom pre siedmich hráčov odštartovala príprava slovenskej reprezentácie na májové majstrovstvá sveta v hokeji.

Hlavný tréner národného mužstva Zdeno Cíger povolal do kempu siedmich adeptov na reprezentačný dres, ktorým sa už skončila sezóna. Je medzi nimi talentovaný Martin Réway a 6 hokejistov Slovana Bratislava - Christián Pavlas, Ivan Švarný, Patrik Luža, Mislav Rosandič, Patrik Lušňák a Andrej Šťastný.

Pravdepodobne v najbližších dňoch sa k ním budú môcť pridať aj Libor Hudáček, Dominik Graňák a brankár Július Hudáček.

Cíger sa v rozhovore pre denník Šport vyjadril aj k možným posilám z NHL. ,,Boli by sme radi, keby sa k nám po základnej časti NHL pridal Andrej Sekera, ktorého Edmonton nepostúpi do play-off. Takisto počítame s Martinom Marinčinom, ktorého Toronto je na tom podobne. Uvidíme, ako sa vyvinie situácia okolo ostatných chalanov.“

46-ročný rodák z Martina zároveň potvrdil, že na MS nebude štartovať kapitán z predchádzajúceho šampionátu Tomáš Kopecký. Vysvetlil to tým, že chce reprezentáciu oživiť a neplánuje ju skladať z hráčov patriacich do staršej generácie.

Vrásky na čele mu robí stav Mareka Ďalogu, ktorého trápi zranená noha. Kazaň, hoci už v KHL vypadla, chce, aby bol zatiaľ v Rusku. Cíger s ním však zatiaľ na šampionát počíta.