Main Content

Vymení Chicago Daňa alebo Pánika? Blackhawks musia niekoho obetovať

sobota, 13. február 2016 15:48 | Autor: Dávid Lech

Vymení Chicago Daňa alebo Pánika? Blackhawks musia niekoho obetovať
Vymení Chicago Daňa alebo Pánika? Blackhawks musia niekoho obetovať | zdroj: © TASR

Na konci februára sa v NHL uzatvorí prestupové okno a prestupové špekulácie sa nevyhýbajú ani obhajcovi titulu z Chicaga Blackhawks. Kto by mohol opustiť veterné mesto? V hre sú aj slovenské mená.

Ak chce Chicago Blackhawks tento rok zaútočiť na obhajobu Stanley Cupu, bude sa musieť posilniť. Konkurencia klubov rok čo rok silnie a „jastraby“ tak nemôžu zaspať na vavrínoch. Generálny manažér Stan Bowman má údajne záujem získať do tímu skúseného beka a prvotriedneho ľavého krídelníka do prvej útočnej formácie k Toewsovi a Hossovi.

Čoraz viac sa hovorí o tom, že do Chicaga by sa mohol po necelých šiestich rokoch vrátiť hráč Winnipegu Jets Andrew Ladd. Kto by mohol byť potencionálnou atraktívnou protihodnotou za kapitána „tryskáčov“?

Najväčšie šance sa dávajú odchodu dôrazného forwarda Andrewa Shawa. 24-ročný forward je veľkým obľúbencom fanúšikov i samotných spoluhráčov a z platového stropu uberá svojmu tímu len 2 milióny dolárov. V lete sa mu však končí zmluva a Blackhawks si potrebujú urobiť priestor pod platovým stropom pre podpis zmluvy s Panarinom.

V úvahu prichádza aj výmena dvoch najväčších talentov Chicaga z farmy v AHL. Marko Daňo a Ville Pokka. Podľa stránky secondcityhockey.com sú obaja hráči „najviac pripravení pre hru v NHL. Daňo je najlepší útočník v Rockforde a Pokka najlepší obranca. Obaja hráči boli získaní vďaka výmenám – Daňo za Brandona Saada a Pokka za Nicka Leddyho. Očakávalo sa, že dostanú príležitosť v prvom tíme, no zatiaľ to vyzerá tak, že v NHL si zahrajú až budúcu sezónu.“ Nemusí to však byť v Chicagu.

Kluby NHL by mali o Marka Daňa určite záujem. Celky totiž vyhľadávajú hráčov, ktorí majú potenciál dostať sa v krátkodobom časovom horizonte do NHL a podávať v nej kvalitné výkony. „Daňo už zožal úspech v NHL počas pôsobenia v Columbuse Blue Jackets v minulej sezóne a už zajtra by mohol zaujať miesto v zostave nejedného tímu NHL,“ píše chicagsky web.

V hre je aj odchod Richarda Pánika. Ten už v tejto sezóne bol vymenený, v Chicagu nabral druhý dych a preto môže byť pre ostatné kluby slušným prísľubom do budúcnosti. Typologicky podobnými hráčmi v kádri Chicaga sú aj Jiří Sekáč či Brandon Mashinter. Ak tím Blackhawks chce pomýšľať na úspech, musí konať. Doplatiť na to môžu aj Slováci... Ako to nakoniec dopadne? Dozvieme sa čoskoro. Do konca prestupového obdobia ostáva ešte šestnásť dní.

Ktorý z hráčov by mal podľa vás opustiť káder Chicaga v prípadnej výmene?