Main Content

Neymar má štyri lukratívne ponuky. Zlákajú ho na odchod z Barcelony?

sobota, 13. február 2016 14:59 | Autor: Jakub Mihálik

Neymar má štyri lukratívne ponuky. Zlákajú ho na odchod z Barcelony?
Neymar má štyri lukratívne ponuky. Zlákajú ho na odchod z Barcelony? | zdroj: © TASR, sport.es

Napriek tomu, že brazílsky loptový kúzelník niekoľkokrát ubezpečil fanúšikov Barcelony o tom, že sa z klubu nechystá odísť, tie najväčšie európske veľkokluby boj oňho nevzdávajú. A majú preňho pripravené skutočne lukratívne ponuky.

Podľa informácií španielskeho denníka Sport, blízkeho dianiu v barcelonskom tíme, má mať brazílska hviezda Blaugranes na stole ponuky zo Španielska, Anglicka i Francúzska. Viacero klubov chce využiť potenciál hráča, ktorý je dlhodobo považovaný za nástupcu Lionela Messiho a Cristiana Ronalda na pozícii najlepšieho futbalistu sveta, a postaviť okolo neho nové mužstvo.

Podľa spomínaného denníka Sport len štyri kluby v Európe sú schopné finančne zlákať 24-ročného útočníka preč z Camp Nou. Real Madrid Florentina Péreza chce z Neymara urobiť „nového Figa“, okolo ktorého by vystavali ďalší Galáctico tím. Madridčania sú údajne ochotní ponúknuť Neymarovi 35 miliónov eur ročne.

Ešte o päť miliónov viac sa chystá ponúknuť parížske Saint-Germain, financované arabským kapitálom, pre ktoré od leta zrejme nastane takisto ďalšia éra budovania kádra, keďže v lete končí zmluva v klube najväčšej hviezde Parížanov, Zlatanovi Ibrahimovićovi.

Najviac sú vraj ochotné predložiť Neymarovi manchesterské kluby. United zúfalo potrebujú zvrátiť momentálne trápenie v klube a kúpa jedného z najlepších futbalistov na svete by určite upokojila fanúšikov, volajúcich po zmene v súčasnom tíme Red Devils. 

Spolu s United majú mať pripravených 60 miliónov eur ročne aj mestskí rivali z Etihad Stadium. Pep Guardiola zrejme bude disponovať veľkým finančným balíkom pri svojom štarte v klube a angažovanie Neymara by mal klub bezproblémovo vykryť.

Faktom však ostáva, že Neymar momentálne rokuje o predĺžení zmluvy na Camp Nou, kde sa podľa niektorých informácií chystajú Brazílčanovi zdvojnásobiť plat na približne 30 miliónov ročne. Vzhľadom na to, že Barcelona už aj tak bojuje s obrovsky napnutým rozpočtom, Blaugranes nedokážu v ponuke konkurovať ani jednému zo štyroch záujemcov o Neymarove služby. Brazílčan však trvá na svojom: „Z Barcelony neodchádzam,“ uisťuje.