Main Content

Stávková kancelária prezradila, o koľko peňazí príde, ak Leicester vyhrá titul

sobota, 13. február 2016 13:12 | Autor: Martin Gregor

Stávková kancelária prezradila, o koľko peňazí príde, ak Leicester vyhrá titul
Stávková kancelária prezradila, o koľko peňazí príde, ak Leicester vyhrá titul | zdroj: © TASR

Ako sa ukázalo Leigh Herbert nie je jediným tipujúcim, ktorý si vsadil na celkový triumf Leicesteru v Premier League. Stávková kancelária prezradila koľko ľudí tipovalo rovnako ako on a o koľko peňazí môže prísť, ak sa predsezónnemu outsiderovi naozaj podarí vyhrať anglický titul.

Včera sme vás v článku Pred sezónou vsadil na Leicester. Stávková kancelária ho chce vyplatiť, kým nie je neskoro informovali o Leighovi Herbertovi. Tento Angličan si v auguste tipol za 5 libier, že Leicester vyhrá titul a teraz, keď je reálne, že mu stávka výjde, mu spoločnosť William Hill Betting núka predčasné 6500 libier, aby mu neskôr nemusela vyplatiť 25 tisíc.

Keď sa o celej situácii dozvedeli média jeho príbeh sa stal známym po celom svete. Kancelária William Hill Betting sa rozhodla situáciu poňať marketingovo – prezradila koľko ľudí konalo rovnako ako Herbert – teda stavilo pri kurze 5000:1 na titul pre Leicester.

Ako uvádzajú aj vo svojej infografike celkovo si vsadilo na túto možnosť 25 ľudí a obetovali na to len 68,55 libier (priemerne len 2,74 libry na osobu). Očividne ani medzi týmito tipujúcimi neexistovala veľká dôvera v to, že by sa táto „šialená“ stávka mohla niekedy naplniť. Našťastie hlavne pre kanceláriu, ktorá by sa teraz zrejme otriasala v základoch, keby niekto stavil trebars 1000 libier.

William Hill Betting napriek tomu hrozí pomerne vysoká strata. Ak sa Leicesteru podarí titul vyhrať bude musieť vyplatiť na výhrach presne 300 485 libier, čo je približne 387 tisíc eur.

Kancelária zároveň prezradila, že najvyššia stávka bola 20 libier, majiteľ tohto tiketu si tak môže prísť na rovných 100 000 libier.

,,Naši bookmakeri Leicesteru neverili. Klub sa zachránil minulú sezónu len vďaka víťaznej sérii v závere. Ranieri mal zo všetkých trénerov najnižší kurz na to, že ho vyhodia ako prvého,“ vysvetľuje hovorca stávkovej kancelárie dôvod, prečo na Leicester vypísalí pred sezónou taký vysoký kurz.

Kancelária je teraz pripravená všetkým majiteľom týchto tiketov ponúknuť predčasné vyplatenie (napr Herbertovi pri tikete v hodnote 5 libier núkali 6500 libier, vyhrať by mohol 25 tisíc), nakoľko sa reálne obávajú, že Leicester titul naozaj vyhrá.