Main Content

Bývalý futbalista Leicesteru i Evertonu zdrogovaný napadol policajta. Za mreže nepôjde

sobota, 13. február 2016 10:53 | Autor: Jakub Mihálik

Bývalý futbalista Leicesteru i Evertonu zdrogovaný napadol policajta. Za mreže nepôjde
Bývalý futbalista Leicesteru i Evertonu zdrogovaný napadol policajta. Za mreže nepôjde | zdroj: © TASR

Marcus Bent bol v dobách svojej najlepšej formy jedným z obrovských prísľubov anglického futbalu. Po skončení kariéry však bojuje s drogami a problémami so zákonom.

Niekdajší talentovaný útočník Premier League, Marcus Bent, dostal v piatok 12-mesačný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom po tom, čo sa priznal k útoku na policajta.

Toho mal napadnúť pod vplyvom kokaínu v jednej ruke so sekáčikom na mäso a v druhej s kuchynským nožom. Agresívne správanie bývalého futbalistu prinútilo kolegu napadnutého policajta použiť elektrický paralyzér.

Paradoxom celej situácie je, že policajtov v osudný deň privolal práve Marcus Bent, ktorý bol presvedčený o tom, že do jeho domu niekto vnikol. Voči privolanej polícii sám zaútočil.

Bent, ako súčasť uloženého trestu, bude musieť odpracovať 200 hodín verejnoprospešných prác a zrejme nebude môcť ďalej pokračovať vo svojej práci v mládežníckom futbale. 

Futbalista, ktorý obliekal dresy Sheffieldu United, Blackburnu Rovers, Ipswichu, Leicesteru, Evertonu, či Birminghamu, aktívnu kariéru ukončil po sezóne 2011-2012, ktorú odohral v indonézskom Mitra Kukar.