Main Content

TSG Hoffenheim má najmladšieho trénera v nemeckej histórii

piatok, 12. február 2016 13:51 | Autor: Jakub Vaverka

TSG Hoffenheim má najmladšieho trénera v nemeckej histórii
TSG Hoffenheim má najmladšieho trénera v nemeckej histórii | zdroj: © TASR

Sme zvyknutí, že trénermi futbalových tímov v TOP európskych ligách sú zväčša skúsení kormidelníci, ktorí sú prinajmenšom v strednom veku. Nemecký TSG Hoffenheim však ide iným smerom a môže sa pochváliť najmladším trénerom v ligovej histórii.

Španielsky portál Fichajes.net informuje o historickom predstavení kouča v nemeckej Bundeslige. Julian Nagelsmann, ambiciózny kormidelník, ktorý sa nedávno ujal prvoligového Hoffenheimu má totiž iba 28 rokov a pokojne by ešte mohol byť približne desať rokov aktívnym futbalistom. V prvých tímoch však nikdy neprerazil, zarábal si skôr na amatérskej úrovni, pričom ho z hry vyradili opakujúce sa zranenia.

Hoffenheim, ktorý sa prezentuje ofenzívnym poňatím hry je momentálne predposlednom, sedemnástom mieste nemeckej Bundesligy a čaká ho neúprosný boj o záchranu. Na barážovú priečku, ktorú aktuálne okupujú Brémy stráca päť bodov, na miesto číslo 16, ktoré patrí Frankfurtu dokonca sedem.

TSG získal v 20 kolách iba 14 bodov, čo je jedným z negatívnych klubových rekordov. Ťah klubového vedenia zveriť boj o záchranu v najvyššej súťaži talentovaného, no neskúsenému ani nie 30- ročnému Nagelsmannovi je veľkým riskom.