Main Content

Pred sezónou vsadil na Leicester. Stávková kancelária ho chce vyplatiť, kým nie je neskoro

piatok, 12. február 2016 13:27 | Autor: Martin Gregor

Pred sezónou vsadil na Leicester. Stávková kancelária ho chce vyplatiť, kým nie je neskoro
Pred sezónou vsadil na Leicester. Stávková kancelária ho chce vyplatiť, kým nie je neskoro | zdroj: © TASR

Verný fanúšik Leicesteru vsadil v auguste z recesie 5 libier na to, že jeho milovaný klub vyhrá Premier League. Stávková kancelária je teraz v obavách, finančne by jej to mohlo výrazne uškodiť.


Kým v auguste minulého roku bola stávka Leigha Herberta len malým vtipom a prejavom vernosti obľúbenému klubu, dnes už ide o vážnu vec. Anglické média sa zabávajú, stávková kancelária William Hill Betting má naopak zjavné obavy.

Spomínaná kancelária pred sezónou vypísala na celkový triumf Leicesteru luxusný kurz 5000:1. To znamená, že Leigh Herbert môže v prípade úspešného tipu zarobiť veľmi slúšný balík peňazí – 25 tisíc libier (31 750 eur).

Hoci ide o veľmi atraktívnu čiastku pre jedného človeka, je jasné, že pre stávkovú kanceláriu by nebol problém túto sumu vyplatiť. Háčik je však v tom, že podobných tipujúcich ako je Leigh Herbert je omnoho omnoho viac.

Média sa o celom príbehu dozvedeli po minulotýždňovom víťazstve Leicesteru nad Manchestrom City, ktoré výrazne zvýšilo šance ,,líšiek“ na majstrovské oslavy v tejto sezóne. Herbert vtedy napísal na Twitter účet stávkovej kancelárie. ,,5 bodov náskok. Koľko mi ponúknete?,“ a priložil screenshot stávky.

William Hill Betting pohotovo reagoval a ponúkol predčasné splatenie tiketu sumou 6500 libier. Napriek lákavej ponuke Herbert odolal s odkazom, že bude naďalej veriť Leicesteru na ceste k majstrovskému titulu.

,,Na titul v tomto obrovskom kurze pravdepodobne stavilo veľa fanúšikov „foxes”. Bookmakerom hrozia veľké straty. Predčasným vyplatením budú skúšať minimalizovať riziko naozaj veľkej straty,“ píše bulvárny britský portál The Sun.