Main Content

Za Ďuriša ponúkajú takmer 3 milióny eur, Hrošovského chcú v Premier League!

piatok, 12. február 2016 12:39 | Autor: Filip Chudý

Za Ďuriša ponúkajú takmer 3 milióny eur, Hrošovského chcú v Premier League!
Za Ďuriša ponúkajú takmer 3 milióny eur, Hrošovského chcú v Premier League! | zdroj: © TASR

Líder českej najvyššej súťaže z Plzne začne cez víkend svoju cestu za obhajobou titulu, aj preto sa v zime neoslaboval, hoci mohol predať rovno dvoch slovenských reprezentantov. No lukratívne ponuky na Ďuriša a Hrošovského Plzeň odmietla.

Dnes sa začína jarná časť českej Synot ligy, v ktorej bude bojovať o titul vedúca Plzeň so Spartou. Ešte pred jej začiatkom poskytol šéf plzenského klubu Adolf Šádek rozhovor pre web idnes.cz, v ktorom sa objavilo aj viacero zaujímavých informácií o slovenských futbalistoch.

„Niekde som počul, že keďže Plzeň v zime nenakupovala, že jej došli peniaze, no nemám taký pocit.Na Michala Ďuriša prišla ponuka z Francúzska. Povedal by som luxusná, za 2,7 milióna eur, plus percentá z ďalšieho predaja. Nepredali sme ho preto, žerozhodli naše ambície. Michal bol na jeseň najlepším strelcom ligy a neboli sme presvedčení, že ho okamžite môžeme nahradiť Mahmutovičom, pričom postaviť útok na mladom Krmenčíkovi by bol risk. Na jar určite prídu zápasy, kedy sa nám nebude úplne dariť, preto potrebujeme hráča, ktorý má dar rozhodnúť zápas, takým Ďuriš je,“ povedal pre idnes.cz Šádek. Ten zároveň dodal, že Ďurišovi tento krok vysvetlil za presne šesť minút a ten to pochopil, pričom po Eure, kde má šancu sa ukázať, sa môžu opäť baviť o jeho prestupe.

No zaujímavá situácia bola v zime aj okolo Patrika Hrošovského, ktorého chcel angažovať Salzburg. „Patrika dlhodobo sledujú aj kluby okolo Premier League, kde sú finančné možnosti už úplne inde ako vo zvyšku Európy. Ale ja za neho nechcem vyžmýkať peniaze, nahradiť takého hráča je strašne ťažké,“ povedal Adolf Šádek. Ten zároveň pripustil, že pokiaľ prídu na našich reprezentantov neodolateľné ponuky, bude prestupom naklonený, no zároveň si nevie predstaviť, ako by ich predaj vysvetlil majiteľovi klubu, ktorý má hlavne športové ambície, ktoré sú nadradené tým finančným.