Main Content

Richard Pánik dostal šancu, hral viac než Marián Hossa

piatok, 12. február 2016 11:55 | Autor: Martin Gregor

Richard Pánik dostal šancu, hral viac než Marián Hossa
Richard Pánik dostal šancu, hral viac než Marián Hossa | zdroj: © TASR

Richard Pánik sa na svoju súčasnú situáciu v Chicagu Blachkaws nemôže sťažovať. Hoci minulý mesiac zaspal na tréningu a jeho bodová produktivita nenaháňa strach, získava si čoraz väčšiu dôveru trénera Joela Quenevillea. V druhej formácii nahradil Panarina.

Artemi Panarin, hviezdny nováčik, aktuálne ôsmy najproduktívnejší hráč sezóny, nemohol pre chorobu nastúpiť na zápas s Dallasom. Predtým vynechal aj duel so San Jose.

Panarina trápia rovnaké zdravotné problémy aké nedávno sužovali kapitána Blackhawks Jonathana Toewsa, ktorý sa pre ne nemohol zúčastniť ani All-Star víkendu. ,,Je to porovnateľné (ako u Toewsa),“ hovorí tréner Quennevile. ,,Dúfam, že nebude z hry dlho, ale dnes určite hrať ešte nebude,“ povedal ešte pred stretnutím s Dallasom.

Už na tréningu korčuľoval na jeho pozícii v druhom útoku s Patrickom Kaneom a Artemom Anisimovom slovenský útočník Richard Pánik. Nahradil v nej Tueva Teravainena, ktorý dostal túto príležitosť v predchádzajúcom zápase so San Jose, no veľmi sa neosvedčil.

,,Vieme, aký je dobrý (Panarin). Pomáha nám v presilovkách a vieme aká je produktívna jeho formácia celú sezónu. Rozhodne nám veľmi chýba. Skúsime na jeho pozícii Pánika a uvidíme ako to bude fungovať,“ konštatoval Quennevile pred duelom s Dallasom.

25-ročný Slovák naozaj dostal príležitosť v druhej formácii. Po boku hviezdneho Patricka Kanea, najproduktívnejšieho hráča sezóny, sa objavil prvýkrát. Martinskému rodákovi výrazne stúpol počet odohraných minút (15:06), dokonca o dve sekundy v tomto meradle predčil krajana Mariána Hossu.

Pánik sa do štatistík žiaľ bodovo nezapísal a nedokázal zabrániť prehre 2-4. S jeho výkonom však panovala spokojnosť. Na konto si pripísal tri strely a dva bodyčeky. Dokonca nastupoval aj v presilových hrách, čo je dôkazom dôvery trénera.

Je len na ňom, ako naloží s dôverou trénera, ktorá sa po zaspatí tréningu nedávno otriasala v základoch. Isté je, že po návrate Panarina sa slovenský útočník vráti naspäť do tretej respektíve štvrtej formácie. Dovtedy by však mal dokázať, že s ním môže Quenneville kedykoľvek počítať. Najlepšie strelenými gólmi, veď talent na to má.