Main Content

Najviac platia diváci v Londýne. Aké sú ceny vstupeniek na Premier League?

štvrtok, 11. február 2016 10:34 | Autor: Jakub Mihálik

Najviac platia diváci v Londýne. Aké sú ceny vstupeniek na Premier League?
Najviac platia diváci v Londýne. Aké sú ceny vstupeniek na Premier League? | zdroj: © TASR

Fanúšikovia Liverpoolu v uplynulých dňoch upozornili na neúmerne vysoké ceny vstupeniek, ktoré chcel zaviesť klubový manažment. Na Anfield Road sa vďaka ich iniciatíve zdražovať nebude, no aké sú ceny vstupeniek momentálne?

Premier League je jednoznačne najbohatšia futbalová súťaž sveta, ktorá vďaka svojej finančnej sile láka množstvo kvalitných futbalistov. Kvalita súťaže, skĺbená s tradíciou jednotlivých klubov a jazykovou dostupnosťou Britských ostrovov robia z Premier League divácky najatraktívnejšiu národnú súťaž na svete.

Výsledný produkt a obrovský záujem fanúšikov sa prirodzene musia odraziť aj na cenách vstupeniek, preto je Premier League súťažou s najdrahším vstupným spomedzi všetkých futbalových líg sveta.

Je všeobecne známe, že po výstavbe supermoderného štadióna, musel Arsenal zdvihnúť ceny vstupeniek na svoje domáce zápasy. Nie je preto prekvapením, že úplne najdrahšie lístky v Anglicku ponúkajú práve na Emirates Stadium. Aké ceny však nájdeme v prípade zvyšných klubov Premier League?

Pomerne prekvapivá je suma za najdrahšie vstupenky na zápasy West Hamu, klubu, ktorý dlhodobo nedosahuje oslnivé výsledky v rámci Premier League. Avšak pomerne veľká fanúšikovská základňa, ale aj poloha vo východnej časti Londýna dovoľuje v Upton Parku ponúkať druhé najvyššie vstupné na Ostrovoch. Ceny na Stamford Bridge a White Hart Lane potvrdzujú, že tradičné kluby z Londýna vás pri návšteve vyjdú najdrahšie.

Naopak, najmenej zaplatíte pri návšteve Birminghamu, no Aston Villa vie, že pri výsledkoch v uplynulých rokoch si vyššie nastaviť cenu vstupného ani nemôže dovoliť. Liverpool, ktorého fanúšikovia rozvírili v Anglicku debatu o príliš vysokom vstupnom, ponúka najlacnejšie lístky o niečo drahšie ako ich mestský sused Everton, ako aj rival z Old Trafford.

Napriek cenám však anglické kluby dokážu vypredať drvivú väčšinu svojich ligových zápasov. V porovnaní najsledovanejších futbalových líg patrí Premier League druhá najvyššia priemerná návštevnosť, za nemeckou Bundesligou. Za kvalitu sú ľudia jednoducho ochotní priplatiť si.