Main Content

Česi sú v šoku. ,,Prečo máme rovnaké dresy ako Slovensko?'', pýtajú sa

streda, 10. február 2016 16:07 | Autor: Martin Gregor

Česi sú v šoku. ,,Prečo máme rovnaké dresy ako Slovensko?'', pýtajú sa
Česi sú v šoku. ,,Prečo máme rovnaké dresy ako Slovensko?'', pýtajú sa | zdroj: © TASR, puma.com

Kým na Slovensku panuje s dizajnom dresov, v ktorých budeme hrať na Euro 2016 spokojnosť, to isté sa zďaleka nedá povedať o našich západných susedoch. Tí nie sú spokojní najmä preto, že pripomínajú dresy Slovenska.

,,Mala to byť veľká sláva, ale zostali len rozpaky,“ píše portál nova.cz o dresoch českej reprezentácie. ,,Dresy pre futbalové Euro vyzerajú divne.Prvá sada je netradičné kompletne červená. A s druhou si dodávateľ veľa práce nedal. Vypadá úplne ako slovenská!“

Z množstva vzájomných zápasov proti českej reprezentácii sme si zvykli, že tradičnými farbami Čechov bola biela, červená a modrá farba, kým Slováci vždy nastupovali v bielej a modrej. Aj preto sa dajú pochopiť rozpaky Čechov. Ich sada domácich dresov má síce krásnu červenú farbu, no chýbajú v nej tradičné biele a modré prvky. ,,Vždy bola prvá sada v kombinácii červená – biela – modrá," vysvetľujú. Bolo to tak už od čias Panenku, cez Bergera, Šmicera, či Nedvěda.

Česi si myslia, že ich červené dresy, v ktorých budú nastupovať v zápasoch, kde budú vedení ako domáci tím, sú síce pekné, no skôr sa v nich podobajú na reprezentácie Ruska či Turecka, keďže ich tradičné prvky zmizli.

Oveľa väčšie rozpaky však panujú z dresov určených pre tím hostí. ,,Úplne zmizli červené prvky a tak Česi vyzerajú takmer rovnako ako Slováci. Rozdiel v predstavených sadách nájdete snáď iba v tom, že slovensko má silnejší modrý prúžok na límci a tiež lemy na rukávoch,“ opisuje web nova.cz a prikladá fotografie pre porovnanie.

Dresy Česka v bielom prevedení:

Dresy Slovenska v bielom prevedení.

,,Dizajnérom sa zrejme nechcelo veľmi vymýšľať. Česi budú iba slovenskou kópiou,” píše sa na konci.