Main Content

Trenčín skúša útočníka s hviezdnou minulosťou, hral aj za Bayern Mníchov!

utorok, 9. február 2016 08:50 | Autor: Filip Chudý

Trenčín skúša útočníka s hviezdnou minulosťou, hral aj za Bayern Mníchov!
Trenčín skúša útočníka s hviezdnou minulosťou, hral aj za Bayern Mníchov! | zdroj: © TASR

Nedávno skúšal Trenčín rakúskeho odchovanca Bayernu Mníchov, no teraz zašiel ešte ďalej. Na skúšku si totiž pozval útočníka, ktorý za tohto nemeckého giganta hrával, navyše ten pôsobil aj v ďalších zaujímavých kluboch.

V januári bol v Trenčíne na skúške 21-ročný bývalý mládežnícky reprezentant Rakúska Oliver Markoutz. A hoci je odchovancom Bayernu Mníchov, aktuálne pôsobí v tretej rakúskej lige, kde zrejme aj zostane, keďže s Trenčínom neodišiel na sústredenie do Turecka. No to neznamená, že lídra tabuľky neposilní Rakúšan s minulosťou v najslávnejšom nemeckom klube.

Na spomínanom sústredení sa totiž k mužstvu pripojil aj 33-ročný zrejme už bývalý rakúsky reprezentant Stefan Maierhofer. Tento 202 cm vysoký hrotový útočník pôsobil v roku 2007 aj v Bayerne Mníchov, za ktorý odohral dva zápasy. Maierhofer síce od apríla minulého roka nehral žiaden súťažný zápas, ale jeho životopis je pôsobivý. Vystriedal 13 klubov v Rakúsku, Nemecku a Anglicku, pričom najviac sa mu darilo doma (Rapid Viedeň, Salzburg). Že góly strieľať vie, to ukázal aj cez víkend, keď zariadil Trenčínu najtesnejšie víťazstvo nad Steauou Bukurešť, čím jej hráči AS aspoň trochu vrátili vyradenie z pohárovej Európy.

Trenčín hľadá hrotového útočníka namiesto Brazílčana Wesleyho, ktorý odišiel do Brúgg. Preto sa k mužstvu v Turecku pripojil aj Nigérijčan Peter Nworah, ktorý na jeseň hrával v Michalovciach, pričom predtým pôsobil aj v Trnave a Podbrezovej. Je tak už druhým Afričanom na skúške v AS, ktorý bol na jeseň hráčom Zemplínčanov, keďže s mužstvom odcestoval na herné sústredenie aj Ghančan Emmanuel Mensah.