Main Content

Barcelona má prvý letný prestupový cieľ

pondelok, 8. február 2016 09:55 | Autor: Timotej Gašper

Barcelona má prvý letný prestupový cieľ
Barcelona má prvý letný prestupový cieľ | zdroj: © TASR

Britský plátok Daily Mail v posledných dňoch informoval, že španielsky gigant z Katalánska si už dlhodobo brúsi zuby na klenot Manchestru United a toto leto by tak malo dôjsť k veľkému prestupu.

Aj napriek tomu, že „Red Devils“ prežívajú mizernú sezónu, Juan Mata neostáva bez povšimnutia iných klubov. Posledný záujemca je na prekvapenie Barcelona. Podľa denníka Daily Mail katalánsky klub už rokoval s agentom hráča o možnom letnom prestupe.

Bývalý záložník Valencie počas svojho pôsobenia v londýnskej Chelsea dokázal vyhrať Ligu majstrov, Majstrovstvá Európy, Majstrovstvá sveta a tiež Európsku ligu. Avšak od tej doby, čo opustil Stamford Bridge a nabral smer Manchester, je jeho londýnske šťastie v nedohľadne.

Tréner Barcelony, Luis Enrique, priznal, že Matu sleduje už posledných 18 mesiacov a bol by veľmi rád, keby sa mu ho podarilo zlákať na Nou Camp už toto leto. Mata by totižto výrazne znížil tlak na Iniestu, ktorý zatiaľ musí akcie pre „MSN“ vytvárať takmer sám.

Juan Mata je ale v Manchestri United šťastný, no zároveň znepokojený formou klubu v posledných sezónach. Aj keď jeho zmluva má platnosť do roku 2018, už počas tohto leta by sa mohol rozhodnúť vrátiť do rodnej zeme a posledné roky na profesionálnej úrovni stráviť na Nou Campe.