Main Content

,,Je najlepší strelec tejto generácie,“ hovorí Trotz. Ovečkin opäť prepisoval históriu

pondelok, 8. február 2016 09:16 | Autor: Martin Gregor

,,Je najlepší strelec tejto generácie,“ hovorí Trotz. Ovečkin opäť prepisoval históriu
,,Je najlepší strelec tejto generácie,“ hovorí Trotz. Ovečkin opäť prepisoval históriu | zdroj: © TASR

Alexander Ovečkin nočným gólom do siete Philadelphie Flyers opäť prepisoval historické štatistiky NHL.

V stretnutí Washingtonu Capitals s Philadelphiou Flyers (3-2)  zaznamenal Alexander Ovečkin už svoj 30. gól sezóny NHL, čo sa mu podarilo už po 11. krát v kariére. Niečo podobné sa predtým podarilo iba dvom hráčom histórie profiligy – Mikeovi Gartnerovi a Wayneovi Gretzkemu.

Dnes už 56-ročný Mike Gartner, ktorý svojho času žiaril aj v “Ovečkinovom“ Washingtone, to dokázal v trinástich sezónach. Držiteľovi väčšiny ofenzívnych rekordov NHL Wayneovi Gretzkemu sa to podarilo v patnästich.   

Ruský útočník má stále len 30 rokov a hoci je väčšinu Gretzkeho rekordov priam nemožné prekonať toto by mohol byť jeden z tých, ktorý sa za predpokaldu dobrého zdravotného stavu ruského snajpra môže začat o pár rokov otriasať v základoch.

,,O Ovečkinovi už bolo povedané všetko,“ hovorí tréner Capitals Barry Trotz. ,,Je to pravdepodobne najlepší strelec tejto generácie hráčov. Nie je prekvapujúce, že to dosiahol a že to ešte raz-dvakrát v kariére dokáže. Je fantastický!“

,,Proste robím to čo musím,“ konštatoval Rus po zápase. ,,Nebol to pekný gól, ale bol pre nás veľmi dôležitý. Takže ho beriem,” poukazoval na skutočnosť, že Washington až do jeho gólu nevedel prekonať dobrú obranu Flyers. Potom sa však Caps podarilo duel otočiť a napokon vyhrať 3-2.

Ovečkin sa 5-krát v kariére stal najlepším strelcom sezóny NHL. V profilige odohral v základnej časti doteraz 809 zápasov s bilanciou 505 gólov a 434 asistencii (939 bodov). V tomto ročníku je druhým najlepším kanonierom, na konte má 30 gólov a na prvého Patricka Kanea stráca dva.