Main Content

VIDEO: United neubránil náskok na Stamforde, bod pre Chelsea ratoval Costa

nedeľa, 7. február 2016 19:05 | Autor: TASR

VIDEO: United neubránil náskok na Stamforde, bod pre Chelsea ratoval Costa
VIDEO: United neubránil náskok na Stamforde, bod pre Chelsea ratoval Costa | zdroj: © TASR

Londýn 7. februára (TASR) - Ani na desiaty pokus v sérii nezdolali futbalisti Manchestru United úradujúceho majstra Chelsea Londýn. V dueli 25. kola Premier League na Stamford Bridge síce viedli od 61. minúty zásluhou Jesseho Lingarda, no tesný náskok neudržali, keď v prvej minúte nadstavenia zavŕšil gólom stupňujúci sa tlak domácich Diego Costa. Aj po nedeli tak platí, že Manchester naposledy zdolal londýnskeho konkurenta ešte 28. októbra 2012.

Napriek zodpovedne pôsobiacim defenzívam sa diváci na Stamforde nenudili. Oba tímy hrali dynamicky a už v prvom polčase si vytvorili niekoľko príležitostí. Hosťujúcej obrane spôsobil niekoľko nepríjemností hlavne Martial, no svoje výpady po ľavom krídle s následnou kľučkou a strelou tentoraz gólom nezakončil. Po polhodine hry prebrala herné opraty Chelsea a vytvorila si štyri dobré príležitosti, no Matič, Costa, Oscar a v závere ani Terry v koncovke nepochodili.

Úvodný gól napokon priniesla 61. minúta. Po rýchlej kombinácii "červených diablov" zacentroval zľava Borthwick-Jackson, Lingard si v šestnástke pohodlne spracoval prihrávku a z otočky namieril perfektne do pravého horného rohu. United sa následne stiahli do defenzívy, čím nechali ovládnuť domácim stred poľa. Z toho vyplynul stupňujúci sa tlak "The Blues" a s ním spojených niekoľko ďalších dobrých šancí na vyrovnanie, no pozorný De Gea dlho držal svoj tím nad vodou. V 91. minúte však zabudla obrana hostí na Costu, ten si obhodil aj De Geu a do odkrytej brány vyrovnal na konečných 1:1.

Futbalisti Arsenalu Londýn triumfovali na pôde FC Bournemouth 2:0. Naplno bodovali až po štyroch dueloch prestížnej ostrovnej súťaže a v tabuľke poskočili na tretie miesto. O triumfe nad outsiderom rozhodli v priebehu jednej minúty prvého polčasu, keď sa presadil Mesut Özil a tesne po ňom aj Alex Oxlade-Chamberlain.

 

Premier League - 25. kolo:

FC Bournemouth - Arsenal Londýn 0:2 (0:2)

Góly: 23. Özil, 24. Oxlade-Chamberlain, 11.357 divákov

 

Chelsea Londýn - Manchester United 1:1 (0:0)

Góly: 90.+1 Costa - 61. Lingard, 41.434 divákov