Main Content

Radšej Everton, ako selfie s Messim. Ukrajinská hviezda štýlovo odmietla Barcelonu

nedeľa, 7. február 2016 13:41 | Autor: Timotej Gašper

Radšej Everton, ako selfie s Messim. Ukrajinská hviezda štýlovo odmietla Barcelonu
Radšej Everton, ako selfie s Messim. Ukrajinská hviezda štýlovo odmietla Barcelonu | zdroj: © TASR

Andriy Yarmolenko bol v poslednom čase spomínaný ako hlavný letný prestupový cieľ pre španielskeho giganta FC Barcelona. Hráč Dynama Kyjev sa v nedávnom rozhovore jasne vyjadril o možnom odchode do Katalánska, no reakcia mnohých zaskočila.

Španielsko, Nou Camp, takmer stotisíc ľudí na každom zápase a tréning s menami ako Messi, Iniesta či Suaréz. Zdá sa, že FC Barcelona je snom každého futbalistu, no výnimku z tohto pravidla potvrdzuje jeden z najlepších reprezentantov našich východných susedov. Yarmolenko poprel záujem odísť do La Ligy hlavne kvôli zníženému hraciemu času a „zbytočnej“ mediálnej závislosti.

"Je lepšie hrať za Everton, ako za Barcu. Samozrejme, že môžete ísť do Barcelony. No akurát tak môžete nahadzovať selfie s Messim, dávať obrázky na Instagram a byť spokojný sám so sebou. Toto ale ani zďaleka nie je pre mňa,“ povedal hviezdny ofenzívny reprezentant Ukrajiny.

"Pre mňa je dôležité hrať zápasy. Ak mám zápas, na druhý deň som v kľude a mám úsmev na tvári. Ak som ale vynechal zápas a len tak ležal v dome, som ihneď nervózny. Ak by som nemal príležitosť hrať dvakrát týždenne, nemal by som kde vypustiť emócie a energiu. Moja rodina by sa zbláznila,“ dodal Yarmolenko.

Krídelník Dynama Kyjev zaznamenal v tejto sezóne 8 gólov v 16 zápasoch a manažér Evertonu, Roberto Martinez, ktorý má oňho záujem, ho nevie vynachváliť.

"Yarmolenko je jedným z najlepších futbalistov svojej generácie, ale je spojovaný aj s inými klubmi a má taktiež ešte dlhodobý klubový kontrakt, a to plne rešpektujeme," hovorí Martinez.

Ešte vlani v októbri Andriy podpísal novú zmluvu na päť a pol roka s tým, že kyjevský klub nechcel pripustiť jeho letný odchod zadarmo.

"Stále je mojím snom otestovať si zručnosti v najlepších ligách sveta. Viem, že Dynamo má na stole viac ponúk na môj predaj, čiže dúfam, že spolu to nejako vyriešime tak, aby boli obe strany spokojné. Chcem klubu získať pekný balík, aby mohli priviesť náhradu. Mohol som odísť aj zadarmo, no to by bolo sebecké.“

O Yarmolenka mal podľa britských médií okrem Barcelony záujem aj Liverpool alebo Arsenal.

„Teraz som celým srdcom na sto percent hráčom Dynama. Náš tím je ako moja druhá rodina. To je dôvod, prečo chcem na prestup počkať a čo najviac tým pomôcť môjmu domovskému klubu," dodal ukrajinský reprezentant.