Main Content

Jurčo môže skórovať v NHL pravidelne, myslí si jeho tréner

nedeľa, 7. február 2016 12:13 | Autor: Martin Gregor

Jurčo môže skórovať v NHL pravidelne, myslí si jeho tréner
Jurčo môže skórovať v NHL pravidelne, myslí si jeho tréner | zdroj: © TASR

Tomáš Jurčo je považovaný za hráča s výrazným bodovým potenciálom, čo potvrdzuje vždy, keď sa objaví na farme Detroitu. V prvom tíme mu to však ,,nesype“ podľa predstáv. 5 bodov v 29 zápasoch nie je bohvieaká bilancia, no trénerovi Blashillovi svojimi výkonmi dokazuje, že jeho jeho bodový ,,výbuch” ešte len príde.

Košický rodák dnes v noci otváral skóre duelu s New York Islanders (5-1) pekným gólom spoza obrancu. Bol jeho len tretím v tejto sezóne NHL, no druhým v posledných 5 zápasoch, čo môže byť náznakom stúpajúcej streleckej formy.

,,Myslím si, že najlepší zápas odohral Jurčo ten predchádzajúci proti Floride,“ povedal novinárom po dueli s Islanders kormidelník Detroitu Jeff Blashill. A to napriek tomu, že Jurčo v tom stretnutí nebodoval a mal mínusku.

,,V tomto zápase (s Islanders pozn.red.) však pokračoval v dobrej hre. Gól, ktorý strelil je dôkazom, prečo si myslím, že má šancu pravidelne skórovať v NHL. Videl som to na ňom v AHL. Bol to naozaj pekný gól. Má schopnosti také strieľať,“ chválil ho.

,,Jeho sebavedomie rastie. Už mu môžem dôverovať aj v defenzíve,“ dodal kouč Red Wings pre Detroit Free Press.

42-ročný Blashill pozná Jurča naozaj dobre. Bol jeho trénerom na farme Detroitu v Grand Rapids. Hlavným kormidelníkom Red Wings sa stal v tejto sezóne, keď nahradil Mikea Babcocka, ktorý odišiel do Toronta.

Blashill je známy tým, že Jurča rád chváli, no kuriózne mu popri tom nedáva dostatok herného priestoru na ľade. Jurčo odohrá v priemere len niečo vyše 10 minút na zápas. Chýbajú mu najmä výraznejšie ofenzívne úlohy. Na farme v Grand Rapids koncom minulého kalendárneho roka potvrdil, že je rodeným strelcom. V 5 zápasoch strelil 5 gólov a nazbieral 9 bodov. Po návrate do Detroitu mu boli avizované ofenzívnejšie úlohy, no zatiaľ sa ich nedočkal.