Main Content

Marián Hossa blízko prekonaniu dvoch slovenských rekordov v NHL

nedeľa, 7. február 2016 11:52 | Autor: Martin Gregor

Marián Hossa blízko prekonaniu dvoch slovenských rekordov v NHL
Marián Hossa blízko prekonaniu dvoch slovenských rekordov v NHL | zdroj: © TASR

Marián Hossa v noci jedným gólom pomohol Chicagu k jednoznačnému víťazstvu nad Dallasom (5-1). Podarilo sa mu ho streliť v oslabení. Neuveríte, ale bol to už jeho 31 gól v kariére v početnej nevýhode.

Marián Hossa je hrajúca legenda NHL, čo nepodčiarkujú len tri prstene za Stanley Cupy, ale aj jeho individuálne štatistiky. Už čoskoro môže prekonať hneď dva rekordyPetra Bondru a na pozore” by sa mal mať aj Glenn Anderson, legendárny hráč Edmontonu, Toronta, či NY Rangers.

Hossa 31. gólom v oslabení atakuje slovenský rekord v tejto štatistike, ktorý drží Peter Bondra. Rodák z ukrajinského Lutsku a autor zlatého gólu na MS 2002 strelil v oslabení počas kariéry 32 gólov. Rovnako ako ďalšie legendy Joe Sakic, Bobby Clarke, či Guy Corbonneau. Už dnes v noci Hossa vyrovnal Matsa Sundina a Billa Barbera.

Rodák zo Starej Ľubovne sa zároveň blíží k pokoreniu magickej 500 gólovej hranice v základnej časti NHL. Po nočnom zápase s Dallasom má na konte už 496 gólov a je veľmi blízko. Reálne zároveň je, že ešte v priebehu tejto sezóny prekoná aj Bondrových 503 gólov, čím by sa dostal na druhé miesto v poradí najlepších slovenských kanonierov histórie NHL. Prvé miesto okupuje Stan Mikita, ktorý nastrieľal 541 gólov, no ani táto méta nie je pre Hossu v najbližších sezónach neprekonateľná.

Hossovi zároveň stačí streliť už len dva góly na to, aby dorovnal na 44. mieste historických tabuliek NHL spomínaného Glenna Andersona (498 gólov).