Main Content

Prestupový šok: historicky najlepší strelec chce dostať dedinu do ligy!

sobota, 6. február 2016 21:15 | Autor: Filip Chudý

Prestupový šok: historicky najlepší strelec chce dostať dedinu do ligy!
Prestupový šok: historicky najlepší strelec chce dostať dedinu do ligy! | zdroj: © TASR

Dnes sa zrodil jeden z najväčších februárových prestupov u nás. Historicky najlepší strelec našej najvyššej súťaže Juraj Halenár sa vracia na Slovensko. No nejde k účastníkovi Fortuna ligy, ale na dedinu, ktorá chce do nej na jar postúpiť.

Dnes podvečer sa zrodil jeden z najzaujímavejších zimných prestupov v slovenskom futbale. Účastník DOXXbet ligy západ Iskra Borčice na svojej oficiálnej stránke informoval, že sa mu podarilo angažovať Juraja Halenára. Historicky najlepší strelec našej najvyššej súťaže (125 gólov) odišiel prvýkrát za zahraničným angažmánom pred rokom, keď zamieril spolu s Igorom Žofčákom zo Slovana do maďarskej Níreďházy. Lenže tá sa dostala do finančných problémov a musela opustiť najvyššiu súťaž. V lete sa tak Halenár sťahoval do Olomouca, ale z rodinných dôvodov na vlastnú žiadosť rozviazal koncom minulého roka s týmto klubom zmluvu. Odvtedy bol až doteraz bez angažmánu.  

„S majiteľom pánom Fabušom sme sa veľmi rýchlo a korektne dohodli. Mal som možnosť ísť aj do Maďarska, ale chcem pomôcť Iskre do ligy. Viem, že sa odo mňa budú čakať najmä góly. Som pripravený dokázať, že ich naďalej viem dávať. Urobím maximum, aby sme s tímom splnili vytýčené ciele,“ povedal pre iskraborcice.sk Juraj Halenár.

Borčice zimujú v západnej skupine druhej ligy na druhom mieste, keď na prvé Pohronie strácajú jeden bod. Na východe dominujú Košice, ktoré majú o štyri body viac ako Iskra. No kým východniari púšťajú žilou, keď dnes ich opustil aj reprezentant do 21 rokov Tomáš Huk, ktorý zamieril do Dunajskej Stredy, Borčice získali veľkú prestupovú rybu. Je teda o čosi reálnejšie, že dedina pri Dubnici s cca 500 obyvateľmi môže postúpiť do Fortuna ligy.