Main Content

Ďalší nádejný slovenský reprezentant mieri do Fínska

sobota, 6. február 2016 13:08 | Autor: Martin Gregor

Ďalší nádejný slovenský reprezentant mieri do Fínska
Ďalší nádejný slovenský reprezentant mieri do Fínska | zdroj: © TASR

Menoslov mladých slovenských hokejistov vo Fínsku sa opäť rozširuje. Do krajiny tisícich jazier meri reprezentant Slovenska z nedávnych majstrovstiev sveta do 20 rokov.

Fínskemu druholigovému klubu JYP-Akatemia sa upísal 19-ročný obranca Matej Moravčík, ktorý v tejto sezóne pôsobil v projekte Orange 20.

Odchovanec Liptovského Mikuláša nastúpil na 11 zápasov 1. ligy a 34 duelov Tipsport ligy, v ktorých si dokopy pripísal na konto štyri body za dva góly a dve asistencie. V predchádzajúcej sezóne bol členom prvého tímu Liptovského Mikuláša, za ktorý odohral v 1. lige 34 duelov s bilanciou 1+6. Na majstrovstvách sveta do 20 rokov, ktoré sa konali na prelome decembra a januára tohto roku odohral 5 duelov, v ktorých nebodoval a v meradle plus-mínus bodov mal zápornú bilanciu -7.

Moravčík je dobre stavený obranca, ktorý už v 19 rokoch pri výške 187 centimerov váži 92 kilogramov.

V prípade dobrých výkonov by sa mohol dostať aj do najvyššej fínskej ligy, keďže JYP-Akadémia je akýmsi farmárskym mužstvom veľmi kvalitného SM-ligového mužstva JYP, ktoré sa aktuálne nachádza na tretej priečke jednej z najlepších európskych líg.