Main Content

V Česku sa uskutočnili dva pre Slovensko významné prestupy

sobota, 6. február 2016 08:51 | Autor: Filip Chudý

V Česku sa uskutočnili dva pre Slovensko významné prestupy
V Česku sa uskutočnili dva pre Slovensko významné prestupy | zdroj: © TASR

Už za týždeň štartuje jarná časť Synot ligy a jednotlivé kluby sa snažia na poslednú chvíľu posilniť svoje mužstvá. Niektorým českým klubom sa to včera podarilo, pričom dva prestupy zasiahli aj do slovenského futbalu.

O tom, že člen širšieho kádra našej reprezentácie Michal Breznaník má namierené do Dukly Praha, sme vás už informovali, no včera sa obe strany definitívne dohodli a podpísali zmluvu. Po niekoľkodňových rokovaniach, počas ktorých hráč s mužstvom absolvoval sústredenie v Turecku, podpísali všetky zainteresované strany zmluvu o polročnom hosťovaní s opciou na prestup. Ak tú Dukla využije, Breznaník definitívne skončí v Sparte Praha, ktorej je kmeňovým hráčom.

„Sme radi, že môžeme na Juliske privítať hráča s medzinárodnými skúsenosťami. Michal Breznaník je univerzálny hráč, ktorý môže nastupovať na ľavej strane obrany, ako krídelní útočník alebo v stredu poľa,“ povedal pre klubový web pražského klubu športový riaditeľ Dukly Günter Bittengel.

Aj klubový web Mladej Boleslavi včera oznamoval príchod novej posily. Zhodou okolností aj tu ide o ľaváka, ktorý hrá na takmer rovnakých postoch ako Breznaník, no a tiež sa to týka slovenského futbalu. Najlepší strelec minulej sezóny Fortuna ligy Jan Kalabiška opúšťa Senicu a prestupuje do mesta automobilov. Záhoráci mu síce ponúkli predĺženie zmluvy, ktorá mu mala vypršať v lete, ale Kalabiška sa chcel posunúť ďalej. Ponuky z Poľska a nižších talianskych súťaží ho neoslovili, a tak sa vrátil do vlasti. Momentálne tretiemu mužstvu tabuľky bude pomáhať na jar v boji o Európsku ligu.