Main Content

Škrtel chcel ísť na Slovensko, ale Klopp ho nepustil

sobota, 6. február 2016 08:50 | Autor: Filip Chudý

Škrtel chcel ísť na Slovensko, ale Klopp ho nepustil
Škrtel chcel ísť na Slovensko, ale Klopp ho nepustil | zdroj: © TASR

Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel chcel svoje súčasné problémy riešiť odchodom na Slovensko, ale tréner Liverpoolu Jürgen Klopp mu to nedovolil. Musí tak zostať v Anglicku.

Aj keď sa najprv hovorilo, že Martin Škrtel bude pauzovať tri mesiace, podrobné decembrové vyšetrenia jeho zranenia odhalili, že natrhnutý stehenný sval a šľacha na nohe ho vyradia na približne šesť až osem týždňov. Tento časový limit už takmer vypršal, a tak Liverpool s napätím očakával návrat nášho futbalistu do zostavy, lenže ten sa predĺžil. Pri jednom šprinte sa mu totiž obnovilo zranenie, a to na tom istom mieste, kde mal predtým osemcentimetrovú trhlinu. Teraz to síce až tak vážne nie je, ale nové natrhnutie zapríčiní, že bude mimo o dva až tri týždne dlhšie.

„Jeho intenzita tréningov bola v minulých dvoch týždňoch neúprosná, čo spôsobilo čiastočné obnovenie zranenia. To Škrtel trochu vyčítal tímu tamojších fyzioterapeutov a lekárov. Preto sa chcel vrátiť na Slovensko za reprezentačnými lekármi, ale tréner Klopp mu to nedovolil,“ takto sa vyjadril k danej téme pre televíziu Markíza hráčov agent Karol Csontó.

Treba veriť, že tentoraz si už liverpoolsky rehabilitačný tím odvedie svoju prácu poctivo, pretože prvý reprezentačný zraz v novom roku nie je až tak ďaleko. Koncom marca hostíme v príprave Lotyšsko a následne ideme do Írska. Tieto zápasy, ak sú prognózy o jeho zdravotnom stave pravdivé, by mal stihnúť. Jeho účasť na Eure súčasné zranenie v žiadnom prípade neohrozuje, teda za predpokladu, že sa poriadne dolieči.