Main Content

Vymenia Zdena Cháru do Dallasu?

piatok, 5. február 2016 10:45 | Autor: Martin Gregor

Vymenia Zdena Cháru do Dallasu?
Vymenia Zdena Cháru do Dallasu? | zdroj: © TASR

Prestupové špekulácie neobišli ani Zdena Cháru. Podľa zámorských médii je možné, že kapitán medveďov zamieri do iného klubu.

Zdeno Chára má 39 rokov a hoci zohráva v Bostone stále dôležitú úlohu v metropole východu USA vedia, že jeho výmenou by mohli Bruins z dlhodobého pohľadu viac získať než stratiť. Jednak by odľahčili rozpočet a zároveň by zaňho mohli uloviť na trhu kvalitných mladíkov a draftové „picky“.

Špekuluje sa, že Chára by mohol byť súčasťou výmeny do Dallasu Stars, ktorý hľadá skúseného obrancu. Stars sa zaujímajú aj o Chárovho spoluhráča Louisa Erikssona, ktorý v Dallase v minulosti už pôsobil. 30-ročný útočník rokuje s „medveďmi“ o novej zmluve, no ľady sa zatiaľ nehýbu, čo nahráva Dallasu do kariet.

V prípade, že by sa Dallas dohodol s Bostonom na získaní Cháru a Erikssona, klubový rozpočet by si zaťažil o 11 miliónov dolárov. Musel by preto uvoľniť miesto pod platovým stropom. ,,Do uzávierky prestupového termínu by vedeli utvoriť priestor,“ píše vo svojej analýze Allan Muir z magazínu Sports Illustrated.

Do Bostonu by na oplátku pravdepodobne putovali talentovaní mladíci a draftové pozície do ďalších rokov.

,,Chára nežiari ako kedysi, ale má líderské predpoklady a schopnosť zvládať náročnú porciu minút na ľade. Bol by veľkým prínosom,“ píše autor o Chárovi. ,Eriksson je spoľahlivý všestranný útočník, ktorý vie v presilovke operovať pred bránkou a platný je aj v oslabení,“ dodáva k Švédovi.

Eriksson patrí v tejto sezóne k najproduktívnejším hráčom Bostonu. V 51 zápasoch nazbieral 39 bodov (15+24). Chárovi sa tiež darí, v 49 zápasoch nazbieral na obrancu veľmi solídnych 27 bodov, čo z neho robí dvadsiateho najproduktívnejšieho obrancu NHL.