Main Content

Takmer odišiel do Liverpoolu. Alex Teixeira prestupuje za 50 miliónov inam

štvrtok, 4. február 2016 22:19 | Autor: Jakub Mihálik

Takmer odišiel do Liverpoolu. Alex Teixeira prestupuje za 50 miliónov inam
Takmer odišiel do Liverpoolu. Alex Teixeira prestupuje za 50 miliónov inam | zdroj: © TASR

Futbalový klenot ukrajinského Šachťaru sa síce v januári nedočkal vysnívaného prestupu do Liverpoolu, no dres sa mu nakoniec podarilo zmeniť. A prestupová čiastka je najvyššia v rámci zimného transfer obdobia.

Najnovší z brazílskeho kontingentu v drese Šachťaru Doneck, ktorý upútal pozornosť európskych veľkoklubov, 26-ročný Alex Teixeira, bol prakticky počas celého januára spájaný s prestupom do Liverpoolu. Kreatívneho stredopoliara mala údajne chcieť zlanáriť aj londýnska Chelsea, kde by sa stretol so svojim krajanom, Willianom, ktorý takisto v minulosti obliekal dres ukrajinského zástupcu v tohtoročnej Ligy majstrov.

Nakoniec sa však pobral celkom iným smerom a z posunu na západ sa stal výrazný posun na východ. Vo štvrtok večer totiž podľa informácií viacerých denníkov, na čele s francúzskym L´Equipe, Teixeira skompletizoval svoj prestup do čínskeho klubu Jiangsu Suning. Potvrdil to aj rumunský tréner Šachťaru, Mircea Lucescu: „Je to pravda. Predali sme do Číny,“ vyhlásil.

Prestupová suma by sa mala pohybovať na úrovni 50 miliónov eur, čo by znamenalo nový čínsky rekord len pár dní po tom, čo Guangžou Evergrande angažovalo Jacksona Martineza za 45 miliónov eur. V klube Jiangsu by sa Alex mal stretnúť so svojim krajanom Ramiresom, ale aj brazílskym rodákom reprezentujúcim Chorvátsko, Sammirom.