Main Content

Hrá 4. španielsku ligu, no odmietol Premier League. Michu svoje rozhodnutie vysvetlil médiam

pondelok, 1. február 2016 13:20 | Autor: Timotej Gašper

Hrá 4. španielsku ligu, no odmietol Premier League. Michu svoje rozhodnutie vysvetlil médiam
Hrá 4. španielsku ligu, no odmietol Premier League. Michu svoje rozhodnutie vysvetlil médiam | zdroj: © TASR

Pred pár rokmi patril k najväčším objavom a hviezdam v Anglicku no zranenia a pokles formy ho odsunuli až do štvrtej španielskej ligy. Teraz má však Michu šancu vrátiť sa medzi ostrovnú elitu.

Ako informoval portál The Sun, o španielskeho útočníka prejavila počas minulých dní veľký záujem Aston Villa, ktorá má v tejto sezóne výrazné problémy.

Dvadsaťdeväť ročný futbalista naposledy účinkoval v Anglicku v novembri minulého roka, no výpadok z formy a časté zranenia ho prinútili opustiť Premier League. Aktuálne Michu pôsobí v štvrtej španielskej lige, konkrétne v klube UP Langreo.

Podľa správ poslala Aston Villa prvú oficiálnu ponuku minulý týždeň, no hráč svoj odchod v tomto prestupovom období odmietol. "Mal som niekoľko ponúk, no ja musím byť úprimný a kritický hlavne k sebe, pretože pokiaľ ide o moje aktuálne herné spôsobilosti, nie som na prestup do Anglicka ešte pripravený. Pred ďalším prestupom sa chcem poriadne vyliečiť a dostať sa do formy a tu na to mám vhodné podmienky. Vážim si, čo pre mňa tento malý klub robí a som veľmi šťastný, že som sa rozhodol počkať tu do leta, potom sa uvidí.“

Michu prišiel do Swansea v roku 2012 a vyzeralo to, že jeho gólostroj pomôže Labutiam útočiť na priečky zaisťujúce milionársku Ligu majstrov. V prvej sezóne nastrieľal Španiel úctyhodných 18 gólov a bol vynášaný ku hviezdam. Nič viac ale nepredviedol a po hosťovaní v Neapole, kde strávil dlhých 222 dní na maródke, sa v novembri 2015 rozhodol pre odchod do rodného Španielska.

Trápiaca sa Aston Villa je na samom spodku tabuľky so šesť bodovým mankom na predposledný Sunderland a preto sa klub z „Villa Parku“ snaží zachrániť sezónu všetkými možnými spôsobmi, Michu im v tom však nepomôže.