Main Content

Najlepší všestranný hráč NBA? Kawhi Leonard!

piatok, 29. január 2016 12:18 | Autor: De Fa

Najlepší všestranný hráč NBA? Kawhi Leonard!
Najlepší všestranný hráč NBA? Kawhi Leonard! | zdroj: © TASR

Kawhi Leonard prežíva najlepšiu sezónu v kariére. Bol zvolený do základnej zostavy All-Star výberu, dokázal svoju ofenzívnu hru pozdvihnúť o ďalší level (streľba z poľa na úrovni 50% a trojková streľba na úrovni 47.8%) s priemerom 20 bodov na zápas.

Úradujúci najlepší obranca ligy (Defensive Player of the Year) za minulú sezónu je horúcim kandidátom na zisk tej najcennejšej individuálnej trofeje, ceny MVP.

Leonard sa dokázal vo svojej piatej sezóne vypracovať na superhviezdu a je momentálne vodcom tímu San Antonia Spurs. Jeho neustále napredovanie a zlepšovanie sa je pre tím San Antonia Spurs veľmi dôležité. Pred zápasom San Antonia proti Golden State Warriors, ktorý ako už teraz vieme sa skončil „potupnou“ prehrou Texasanov o 30 bodov, tréner súpera Steve Kerr pre redaktora CSN Monte Poole prehlásil:

Neustále vedieme diskusie o všestranne nadaných hráčoch, a o ich dôležitosti pre tím. Obzvlášť v tejto modernej NBA, kedy musíte byť produktívny na oboch koncoch palubovky. Leonard je pravdepodobne teraz najlepším „two-way“ hráčom v lige.“

Po minulé roky tento primát patril hráčom ako Paul George z Indiany Pacers či LeBron James z Clevelandu Cavaliers.

Pre Leonarda je situácia v akej sa ocitol absolútne ideálna. Skauti San Antonia tohto hráča sledovali ešte počas pôsobenia na univerzite San Diego State. Počas draftu vymenili svojho záložného rozohrávača George Hilla práve za práva na Kawhi Leonarda. V tej dobe to bola pre Indianu Pacers výhodná výmena, keďže Hill prežil produktívnu sezónu v San Antoniu z dôvodu častých zranení Tonyho Parkera. Na opačnej strane, ťah vedenia Spurs bol dosť kritizovaný. Hovorilo sa, že sám Gregg Popovich si tohto mladíka vyžiadal do svojho tímu a po necelých piatych sezónach je Leonard nástupcom a základným kameňom tímu Spurs do budúcna. Aj v tomto prípade sa potvrdilo, že NBA draft nie je len o prvej päťke, ale aj hráči vybraní z nižších pozíciách majú potenciál stať sa hviezdami ligy.

Tréner Golden State Warriors ďalej pokračoval slovami: „Musíte sa naňho naozaj dobre pripraviť, a rátať s tým, že mu budete čeliť v rôznych situáciách. Terorizuje vás v obrane, a v útoku sa zlepšuje a je čoraz nebezpečnejší. Jeho streľba za tri body je naozaj, myslím naozaj dobrá a je natoľko silný, že dokáže skórovať aj pod košom. Je to vynikajúci hráč, a tím v ktorom hráva sa pomaly ale isto stáva jeho tímom.“

Zápas medzi momentálne dvoma najlepšími tímami celej ligy v tomto ročníku mal priniesť drámu a epickú bitku. No zároveň aj súboj medzi Kawhi Leonardom a Draymondom Greenom, ktorý sa taktiež formuje na elitného všestranného hráča a dôležitú súčasť „bojovníkov“. Nakoniec však tento zápas vo viacerých smeroch nesplnil očakávania, a ich vzájomný súboj bol jedným z nich. Už teraz si môžeme byť istý, že ich ďalší súboj prinesie väčšiu drámu.

Zdroj: CBSS, Instagram