Main Content

Čmelík nakoniec nejde do Anglicka, ale k účastníkovi Európskej ligy!

štvrtok, 28. január 2016 18:07 | Autor: Filip Chudý

Čmelík nakoniec nejde do Anglicka, ale k účastníkovi Európskej ligy!
Čmelík nakoniec nejde do Anglicka, ale k účastníkovi Európskej ligy! | zdroj: © TASR

Slovenský krídelník Lukáš Čmelík zmenil zamestnávateľa. Ale nie je ním anglický West Ham United, ktorý mal oňho záujem. Reprezentant do 21 rokov totiž zamieril k účastníkovi jarnej fázy Európskej ligy.

Rýchlonohý krídelník Lukáš Čmelík sa ocitol po známych problémoch v Žiline na druhej koľaji. Klub ho umiestnil na prestupovú listinu a manažéri mu hľadali nového zamestnávateľa. Začiatkom tohto roka sa síce spomínal záujem West Hamu United, čo potvrdil aj samotný hráč, ale všetko je nakoniec inak.

Čmelík sa totiž sťahuje do Švajčiarska, kde posilní FC Sion. Odchádza na jedenapolročné hosťovanie s následnou opciou na ďalšie štyri roky. „Som veľmi rád, že sa to uzavrelo takto rýchlo a môžem byť vo výbornom klube ako je Sion. Ľudia ma tu prijali veľmi dobre. Sú priateľskí, pomáhajú mi. Je to pre mňa obrovské plus. Vzhľadom na to, že je to moje prvé zahraničné pôsobenie, chcem si tu čo najskôr zvyknúť a samozrejme sa prepracovať do zostavy. Som veľmi vďačný za túto šancu, a dúfam, že nesklamem,“ citovala Čmelíka jeho zastupiteľská spoločnosť Stars and Friends.

„Vieme, že Lukáš mal v Žiline osobné problémy, jeho nový klub o ňom vedel všetko. Je to však veľký talent a bola by škoda, ak by ho nerozvíjal aj naďalej. Pre Lukáša je to možnosť ako začať odznova,“ povedal o prestupe Karol Csontó z agentúry Stars and Friends.

Čmelíkov nový zamestnávateľ je stále v hre aj v Európskej lige, kde v šestnásťfinále presne o tri týždne narazí v prvom zápase na portugalskú Bragu.