Main Content

Weissa chce účastník osemfinále Ligy majstrov

streda, 27. január 2016 08:36 | Autor: Filip Chudý

Weissa chce účastník osemfinále Ligy majstrov
Weissa chce účastník osemfinále Ligy majstrov | zdroj: © TASR

Slovenský reprezentačný krídelník Vladimír Weiss pred dvomi rokmi vymenil osemfinále Ligy majstrov za ázijské dobrodružstvo, teraz to môže byť naopak, keďže ho chce angažovať známy veľkoklub.

Presne pred dvomi rokmi a jedným dňom futbalový svet šokoval prestup Vladimíra Weissa z Olympiakosu Pireus do katarskej Lekhwiye. Prekvapilo to o to viac, že grécky majster sa v tom čase chystal na osemfinále Ligy majstrov proti Manchestru United. Hráč to vtedy zdôvodnil tým, že necítil takú dôveru od trénera Michela, akú by si zaslúžil. Weiss za ten čas dosiahol v Katare všetko čo mohol, a tak zrejme usúdil, že nadišiel čas, aby splnil sľub, ktorý dal otcovi pri prestupe do Kataru, čiže aby sa raz vrátil do Európy.

Taliansky portál tuttomercatoweb.com informoval, že Weissa chce Zenit Petrohrad. V správe sa ďalej píše, že hráč čaká na rozhodnutie katarského klubu, či ho pustí, pričom Weiss sa chce vrátiť na starý kontinent. Toho sa chytili aj ruské médiá, ktoré oslovili samotný Zenit, no ten túto informáciu nekomentoval. No veľa naznačuje už to, že ju ani nedementoval.

Črtá sa tak ďalší Weissov prestup. Ten by si tak vyskúšal po anglickej (Manchester City, Bolton), škótskej (Glasgow Rangers), španielskej (Espanyol), talianskej (Pescara) a gréckej lige (Olympiakos) ďalšiu prestížnu európsku súťaž. No ešte zaujímavejšie je to, že by mal možnosť hrať onedlho osemfinále Ligy majstrov, kde sa Zenit stretne s Benficou Lisabon, čiže to, čo pred dvomi rokmi opustil.