Main Content

VIDEO: 12-ročný chlapec trénoval na zamrznutom chodníku. Jeho príbeh dojal ľudí. Posielajú mu peniaze

streda, 13. január 2016 15:04 | Autor: Martin Gregor

VIDEO: 12-ročný chlapec trénoval na zamrznutom chodníku. Jeho príbeh dojal ľudí. Posielajú mu peniaze
VIDEO: 12-ročný chlapec trénoval na zamrznutom chodníku. Jeho príbeh dojal ľudí. Posielajú mu peniaze | zdroj: © TASR

Najlepšie virálne videá vznikajú väčšinou celkom neplánovane. Presvedčila sa o tom suseda mladého hokejového talentu Markusa Stewarta, ktorá 12-ročného chlapca natočila počas toho, ako v záhrade za domom v brankárskej výstroji trénoval na zamrznutom chodníku.

Video zverejnené na Silvestra na sociálnej sieti Facebook videlo odvtedy už takmer 600 tisíc uživateľov. Ľudí zaujal dojemný príbeh, ktorý sa za ním skrýva.

12-ročný Markus trénoval na zamrznutom betónovom ihrisku, pretože jeho početná rodina s piatimi deťmi nemá peniaze, aby chodil na krúžok hokeja. Keď sa o tom dozvedel 14-ročný brankár Bailey Monteith založil na internete zbierku, prostredníctvom ktorej sa preňho podarilo vyzbierať už vyše 4 tisíc dolárov.

Ako sa však ukázalo finančná situácia rodiny nie je jediným dôvodom, prečo Markus netrénuje s ostatnými deťmi na ľadovej ploche. Je epileptikom a doktori mu neodporúčajú kolektívne športy. Napriek tomu však hráva hokejbal, hoci priznáva, že jeho skutočným snom je hrať hokej a dostať sa do NHL.

Only in BC! Lol

Zveřejnil(a) Sherena Doerksen dne 30. prosinec 2015