Main Content

Manchester United pripravuje 120 miliónov eur na Garetha Balea

pondelok, 11. január 2016 11:10 | Autor: Jakub Vaverka

Manchester United pripravuje 120 miliónov eur na Garetha Balea
Manchester United pripravuje 120 miliónov eur na Garetha Balea | zdroj: © TASR

Manchester United sa ani v roku 2016 nevzdal nádeje na získanie waleského krídelníka Garetha Balea, ktorému sa stále viac a viac darí v španielskom Reale Madrid. Podľa aktuálnych správ Red Devils chystajú za jeho služby astronomických 90 miliónov libier.

Anglický denník The Times, ktorý nepatrí k bulvárnym, ale k najrenomovanejším vo Veľkej Británie, prišiel so správou, ktorá hovorí o možnom odchode Walesana zo španielskej metropoly. Koniec Garetha Balea v Reale Madrid sa skloňoval predovšetkým v letnom prestupovom období. Hráč mal problémy s cudzím prostredím, španielčinou a nedarilo sa mu ani na ihrisku.

Pred aktuálnym ročníkom prišiel do Bieleho Baletu nový tréner. Rafael Benitez mal urobiť z Balea ťahúňa Los Merengues a odtlačiť Cristiana Ronalda do úzadia, no nepodarilo sa mu to. Aktuálne je pri kormidle Pusiniek Zinedine Zidane, pričom počas víkendovej premiéry proti Deportivu La Coruňa (5:0) sa Bale trafil do čierneho trikrát a Francúz ho na tlačovej konferencii pochválil.

Waleský reprezentant  odohral v prebiehajúcej sezóne šestnásť zápasov, v ktorých sa trafil do čierneho dvanásťkrát a spoluhráčom pripravil desať gólov. Rodák z Cardiffu svoju pozíciu v prvom tíme Bieleho Baletu stabilizoval, preto je jeho odchod menej reálny, ako tomu bolo počas leta. Manchester United síce pripravuje astronomických 90 miliónov libier (120 miliónov eur), avšak Real Madrid nepatrí medzi mužstvá, ktoré by museli svoje opory predávať.

Jednoducho, ak šéf Merengues Florentino Perez prehlási, že Bale nikam neodíde, skutočne tomu tak bude. Víťaz Ligy majstrov 2014 netrpí finančnými problémami, pričom treba dodať, že vzťahy medzi Madridčanmi a Manchestrom United nie sú vzhľadom na letnú prestupovú ságu okolo brankára Davida De Geu práve najlepšie. Nemecký portál transfermarkt uvádza ako aktuálnu trhovú čiastku Garetha Balea 80 miliónov eur, čo je v prepočte na libry 60 miliónov. Walesanov aktuálny kontrakt v španielskej metropole vyprší po konci ročníka 2018/2019.