Main Content

Thierry Henry: „Bude šialenstvo, ak Messi nevyhrá Zlatú loptu!“

nedeľa, 10. január 2016 10:45 | Autor: Timotej Gašper

Thierry Henry: „Bude šialenstvo, ak Messi nevyhrá Zlatú loptu!“
Thierry Henry: „Bude šialenstvo, ak Messi nevyhrá Zlatú loptu!“ | zdroj: © TASR

Bývalý útočník FC Barcelona, Thierry Henry, sa nechal počuť, že by bolo úplne bez logiky, keby ocenenie za najlepšieho hráča roku 2015 nepripadlo počas pondelkového večera Lionelovi Messimu.

V rozhovore pre klubový web Barcelony, Francúz vyhlásil, že v súčasnosti je Messi pre Barcelonu neodmysliteľnou súčasťou a jeho výkony sú nadprirodzené. Henry na Zlatú loptu favorizuje Messiho aj za úspechy Barcelony v poslednom roku. Okrem Messiho sú na ocenenie Ballon d´Or nominovaní aj Leov spoluhráč Neymar a Cristiano Ronaldo z Realu Madrid.

Aj keď vyhrať môže len jeden futbalista, Thierry Henry má jedného veľkého chrobáka v hlave: „Nechápem, ako môže vo finálnej trojici chýbať Luis Suaréz, to nieje možné. Jediné, čo teda môžem ja a fanúšikovia urobiť, je v tichosti sledovať čo ten chalan stvára na trávniku, pretože toto nieje normálne!,“ povedal v rozhovore pre fcbarcelona.com a pokračoval:

"Kedysi sa zvyklo hovoriť, že hráč, ktorý nastrieľal sezónne 23 až 25 gólov je neuveriteľný útočník, ale pozrite sa na Lea Messiho, on toto číslo v pohode dosiahne v priebehu troch mesiacov. Za môjho času bol v Barcelone ako vždy skvelý káder, no Messi bol aj tak vždy trochu inde ako ostatní. Ak ste počas zápasu nevedeli čo s loptou, stačilo ju prihrať Messimu.“

"Myslím, že by bolo ozajstné šialenstvo, keby nezvíťazil v Ballon d'Or práve on. Zaslúži si to, pre seba ale aj pre klub, ktorý má ohromnú formu. Ale to, čo stále ako jediné nechápem, je absencia Luisa Suaréza v užšej nominácií.“

Francúzska legenda takisto favorizuje Barcelonu na obhajobu Ligy majstrov. „Nepodarilo sa to ešte žiadnemu klubu a Barca na to má v tomto období najideálnejšie podmienky. Úprimne, v roku 2014 som veril Bayernu, no nevyšlo to. Viete si to predstaviť? Bolo by to naozaj neuveriteľné ak by Barca opäť zvíťazila. Bude to samozrejme náročné a v ceste sú kluby ako Bayern alebo PSG,“ dodal Henry.