Main Content

VIDEO: Neapol vytvoril nový gólový rekord Európskej ligy

piatok, 11. december 2015 09:02 | Autor: TASR

VIDEO: Neapol vytvoril nový gólový rekord Európskej ligy
VIDEO: Neapol vytvoril nový gólový rekord Európskej ligy | zdroj: © TASR

Neapol 11. decembra (TASR) - Futbalisti SSC Neapol skompletizovali postup do jarného šestnásťfinále Európskej ligy UEFA 2015/2016 s perfektnou bilanciou, keď triumfovali aj v záverečnom šiestom kole nad Legiou Varšava 5:2 a v D-skupine získali plný počet 18 bodov s impozantným skóre 22:3.

Taliansky tím zároveň počtom dosiahnutých gólov vytvoril nový rekord skupinovej fázy súťaže, keď o jeden zásah prekonal FC Salzburg, informoval web uefa.com.
|
V drese Neapola chýbal slovenský reprezentant Marek Hamšík, ktorý nefiguroval ani na lavičke náhradníkov. V základnej zostave hostí nastúpili brankár Dušan Kuciak a stredopoliar Ondrej Duda.

Legia potrebovala "pod Vezuvom" bodovať naplno a dúfať v remízu medzi dánskym Midtjyllandom a FC Bruggy. Na SSC však nemala nárok a účinkovanie v pohárovej Európe sa pre ňu končí, spolu s Neapolom sa do jarného 16-finále prebojoval Midtjylland.

"Po prehre v Bologni sme chceli dokázať, že to bolo iba chvíľkové zaváhanie. Tréner nám prízvukoval, aby sa neopakoval scenár z tohto zápasu, keď sme zaspali jeho úvod. Nič také sa nestalo, už po polčase sme viedli 2:0 a po prestávke sme zabavili divákov ďalšími gólmi. Už sa sústredíme na nedeľu, keď nás čaká dôležitý zápas Serie A proti AS Rím," vyjadril sa autor dvoch gólov Dries Mertens pred duelom tabuľkových susedov. Neapol figuruje v klasifikácii najvyššej talianskej súťaže na 3. mieste, Rimania sú štvrtí s trojbodovou stratou.