Main Content

5 možností ohľadom hokejovej budúcnosti Martina Réwaya

utorok, 1. december 2015 13:30 | Autor: Dávid Lech

Martin Réway sa cez pražskú Spartu dostal do švajčiarskej NLA, kde zatiaľ potvrdzuje svoje ohromné kvality. Po sezóne mu ale končí zmluva, z čoho vyvstáva otázka „Čo ďalej?“ Predstavujeme 5 možností pre Martina Réwaya ohľadom jeho budúcnosti.

Škandinávia

Škandinávia

Martin Réway po pôsobení v pražskej Sparte zakotvil vo švajčiarskej NLA, ktorej kvalita rok čo rok stúpa. Ešte väčším lákadlom by však pre nášho hráča mohla byť švédska SHL a fínska Liiga, ktoré sa radia medzi najlepšie a najprestížnejšie európske hokejové súťaže.. Kluby v Škandinávii nakupujú veľmi rozumne, no hráča podobných kvalít by v tíme videl rád azda každý jeden manažér. Slovenskému reprezentantovi by mohlo pôsobenie vo Švédsku či Fínsku výrazne pomôcť pri jeho hokejovom raste. Kluby v SHL a Liige výrazne dbajú na defenzívu a Réway by tak musel naplno odkryť svoj talent.

Náš verdikt: Kluby zo Škandinávie zrejme budú mať o Réwaya záujem, no z pohľadu jeho hry nie je Švédsko resp. Fínsko pre tvorivého forwarda najideálnejším pôsobiskom. Slovenský hokejista by sa viac uplatnil vo výraznejšie ofenzívnejšej súťaži.

 


Foto: © TASR