Main Content

Zápas ho nudil. Prezident krajiny predčasne nariadil penalty

utorok, 1. december 2015 00:52 | Autor: Jakub Mihálik

Zápas ho nudil. Prezident krajiny predčasne nariadil penalty
Zápas ho nudil. Prezident krajiny predčasne nariadil penalty | zdroj: © TASR

Prezident Mauritánie mal údajne nariadiť, aby sa nezáživný zápas tamojšieho superpohára po šesťdesiatich minútach rozhodol penaltovým rozstrelom.

Taliansky denník Gazzetta dello Sport prišiel v pondelok so správou, podľa ktorej mal prezident africkej Mauritánie, Mohamed Ould Abdel Aziz, nariadiť, aby sa zápas mauritánskeho superpohára skončil po 63 minútach a rozhodol sa náhlym penaltovým rozstrelom. 

Duel medzi FC Tevragh-Zeina a ACS Ksar za stavu 1:1 stratil na tempe, čo malo primäť prezidenta krajiny z čestnej lóže rozhodnúť o tom, že sa zvyšných tridsať minút, či prípadné predĺženie neodohrajú. Po tom, čo si hlavný rozhodca zápasu vypočul politické rozhodnutie, prerušil zápas a napriek prejavom nevôle hráčov i divákov na štadióne posunul predčasne duel do “zaujímavejšieho” rozuzlenia.

Zvláštny vývoj zápasu vyvolal nevôľu futbalových fanúšikov po celej krajine, na čo tamojšia futbalová federácia zareagovala dementovaním možného zásahu prezidenta do priebehu duelu. 

“Odmietam tým najsilnejším možným spôsobom, že by do zápasu zasiahol prezident republiky,” znelo oficiálne vyjadrenie Ahmeda Oulda Abderrahmaneho, prezidenta mauritánskej federácie. “Rozhodnutie bolo prijaté kvôli organizačným problémom, a po dohode s prezidentmi a trénermi oboch tímov.”

Predčasná penaltová zápletka nakoniec k trofeji pomohla tímu Tevragh-Zeina, úradujúcemu majstrovi najvyššej súťaže Mauritánie.

Prezident takmer štvormiliónovej púštnej krajiny, ktorej oficiálny názov je Islamská republika Mauritánie, v minulosti len o vlások unikol smrti. Pri bizarnom incidente v roku 2012 bol postrelený do brucha, podľa oficiálnych informácií, vojakmi vlastnej armády. Zrejme vtedy si uvedomil, že život je príliš krátky na to, aby sledoval futbal, ktorý ho svojim priebehom nebaví.