Main Content

Ohlasy svetových médii: Veľkolepý Murray doviedol Britániu opäť na vrchol

pondelok, 30. november 2015 09:05 | Autor: TASR

Ohlasy svetových médii: Veľkolepý Murray doviedol Britániu opäť na vrchol
Ohlasy svetových médii: Veľkolepý Murray doviedol Britániu opäť na vrchol | zdroj: © TASR

Bratislava 30. novembra (TASR) - Ohlasy svetových médií na triumf Veľkej Británie vo finále Davisovho pohára po 79 rokoch nad tenistami Belgicka 3:1:

ANGLICKO:

DAILY MIRROR: "Oduševnený Murray priviedol Veľkú Britániu k titulu v Davis Cupe. Nedá sa zabudnúť na to, ako horlivo na kurte dominoval a akým perfektným lobom zabezpečil Británii triumf."

THE GUARDIAN: "Veľkolepý Murray ukončil 79-ročné čakanie Británie na daviscupovú slávu."

REUTERS: "Dosiahnutím rozhodujúceho tretieho bodu umožnil Andy Murray radosť celej Británii, ktorá sa teší z titulu v Davis Cupe po 79 rokoch. Bolo to emotívnejšie než ktorýkoľvek iný míľnik jeho kariéry."

USA:

AP: Andy Murray vyhral pre Britániu prvý daviscupový titul za uplynulých 79 rokov, keď zdolal vo finále Belgičana Davida Goffina. Piaty zápas už nebol potrebný, Murray získal rozhodujúci tretí bod."

NEMECKO:

DER SPIEGEL: "Tenisová hviezda Andy Murray doviedol Britániu k triumfu v daviscupovom finále. Jej 79-ročné čakanie sa skončilo. Murray nedal Belgičanovi Goffinovi v rozhodujúcej dvojhre žiadnu šancu a zaslúžene vyhral."

DPA: "Andy Murray sa zrútil od radosti po víťaznom lobe, ktorým sa v Británii zapíše do histórie. Škót skompletizoval triumf 3:1 nad Belgickom vo finále Davisovho pohára."

BELGICKO

DE STANDAARD: "Senzácia sa nekonala, Goffin nestačil na Murrayho. Svetová dvojka dosiahla vo finále Davis Cupu rozhodujúci tretí bod a stala sa tenisovým kráľom Británie."

LE SOIR: "Andy Murray nedal Davidovi Goffinovi žiadnu šancu. Vyhral 3:0 na sety a stal sa daviscupovým hrdinom Veľkej Británie."