Main Content

Enrique o triu MNS: Ak nedajú gól všetci traja, nie sú šťastní

nedeľa, 29. november 2015 12:05 | Autor: TASR

Enrique o triu MNS: Ak nedajú gól všetci traja, nie sú šťastní
Enrique o triu MNS: Ak nedajú gól všetci traja, nie sú šťastní | zdroj: © TASR

Barcelona 29. novembra (TASR) - Futbalové trio MNS opäť zaúradovalo naplno. V sobotňajšom zápase 13. kola španielskej futbalovej Primera Division potvrdili hráči FC Barcelona rolu favorita a na Nou Campe si poradili s Realom Sociedad San Sebastian 4:0. Dvoma gólmi a asistenciou sa pritom pod triumf európskeho šampióna a úradujúceho španielskeho majstra podpísal útočník Neymar a gólovo sa presadili aj obaja jeho kolegovia z ofenzívy - Luis Suarez a Lionel Messi.

Tréner Kataláncov Luis Enrique mal dôvod na úsmevy a po zápase povedal, že šťastie trojice stojí na ich priateľstve. "Keď je zápas rozhodnutý, hľadajú sa prihrávkami, aby mohli ešte streliť nejaké góly. Je to pre nich niečo úplne prirodzené. Majú naozaj pre seba neuveriteľné porozumenie, a ak nedajú gól všetci traja, nie sú naozaj šťastní," citovala trénera lídra La Ligy agentúra Reuters.

Keď bol Messi zranený, tím ťahali Suarez s Neymarom a do El Clasica v šiestich dueloch dali spolu 16 gólov. Trio MNS v minulej sezóne strelilo 122 gólov, zabezpečilo treble a vytvorilo tak španielsky rekord. V tomto kalendárnom roku podľa Reuters už argentínsko-brazílsko-uruguajské trio dalo 125 gólov a to sa rok ešte zďaleka neskončil. A podľa Enriqueho ani hra Barcelony ešte nedosiahla limity: "Nemyslím si, že by sme hrali náš najlepší futbal. V minulej sezóne sme boli lepší. Hráme teraz síce veľmi dobre, čo je super, no dúfam, že náš najlepší futbal je ešte pred nami. Nikto ešte nevyhrať ligu v decembri. Teraz navyše pre nás príde veľmi zaujímavý mesiac, keďže sú majstrovstvá sveta klubov FIFA, aj Kráľovský pohár."