Main Content

VIDEO: Kličkova éra sa po 11 rokoch končí: Fury je novým majstrom sveta!

nedeľa, 29. november 2015 00:46 | Autor: Martin Gregor

VIDEO: Kličkova éra sa po 11 rokoch končí: Fury je novým majstrom sveta!
VIDEO: Kličkova éra sa po 11 rokoch končí: Fury je novým majstrom sveta! | zdroj: youtube

Na sobotňajší zápas o tituly WBA (Super), WBO, IBF, IBO a Ring Magazine v ťažkej váhe medzi Vladimírom Kličkom a Tysonom Furym sa nebude spomínať ako na jeden z najkrajších. Nepochybne však ako jeden z najpamätnejších – končí sa v ňom totiž éra 11-ročnej nepremožiteľnosti Vladimíra Klička.

Konečný verdikt rozhodcov 118-112, 118-112, 116-114 krátko pred sobotňajšou polnocou rozhodol o tom, že novým majstrom sveta sa stal britský 27-ročný boxér Tyson Fury. Vypredaná aréna v Dusseldorfe sledovala prvú prehru 39-ročného Vladimíra Klička po dlhých 11 rokoch.

Zápas sa niesol prekvapujúco v duchu slabej aktivity zo strany mladšieho z dvojice bratov Kličkovcov. Furyho aktívny pohyb mu robil značné problémy. Vladimír sa snažil dohnať bodovú stratu až v  posledných dvoch kolách, kedy Britovi zasadil pár úspešných úderov, no na celkový triumf to po správnosti nestačilo.

,,Tyson bol hrozne rýchly. Neveril som, že to dokáže. Jednoducho som nenašiel tú správnu zbraň, ako ho poraziť," priznal po zápase sklamaný Kličko. ,,Dnes som nebol lepší," dodal.

Fury vyhral zaslúžene, i keď nemožno hovoriť o divácky atraktívnom zápase. Chýbalo viac presných úderov a najmä väčšia aktivita zo strany Klička, ktorý krátko po konci zápasu sľúbil, že Furyho vyzve na odvetu. Ak však bude chcieť uspieť, bude musieť predviesť výrazne lepší výkon.

"Vďaka bohu som vyhral v Nemecku a pokoril som veľkého šampióna. Je to splnený sen," povedal šťastný Fury, ktorý sa ospravedlnil Kličkovi za "šou", ktorú robil pred ich vzájomnou konfrontáciou. Okrem toho, že sa musela na jeho žiadosť meniť pár hodín pred duelom tvrdosť podlahy boxerského ringu, počas váženia odmietol Kličkovi podať ruku. Známy je aj incident z októbra, kedy prišiel na tlačovú konferenciu v obleku Batmana, alebo provokačné vyjadrenia na adresu Ukrajinca pred zápasom.Napríklad o tom, že ho čaká najľahší duel v kariére. ,,Správal som sa ako mladý, ostrý a sebavedomý muž. To je dôvod, prečo som hovoril také veci," povedal na magro toho Fury, ktorý následne pred vypredanou 55-tisícovou arénou zaspieval pieseň svojej manželke.

27-ročný Tyson Fury odboxoval v sobotu 25 zápas profi kariéry, v ktorej stále nenašiel premožiteľa. Pre 39-ročného Vladimíra Klička to bola piatá prehra v 69 zápase medzi profesionálmi.

VIDEO: Posledné kolo



VIDEO: Vyhlásenie výsledku

Fotky zo súboja: