Main Content

Duelu Kličko vs. Fury hrozilo zrušenie. Fury obvinil Ukrajinca z podvodu

sobota, 28. november 2015 18:05 | Autor: TASR

Duelu Kličko vs. Fury hrozilo zrušenie. Fury obvinil Ukrajinca z podvodu
Duelu Kličko vs. Fury hrozilo zrušenie. Fury obvinil Ukrajinca z podvodu | zdroj: © TASR

Düsseldorf 28. novembra (TASR) - Britský boxer Tyson Fury stiahol niekoľko hodín pred súbojom o titul majstra sveta v ťažkej hmotnostnej kategórii s Vladimirom Kličkom sťažnosť na príliš mäkký povrch ringu.

"Organizátori odstránia po dohode vrstvu podkladovej peny, aby bol povrch pevnejší," cituje agentúra AP slová manažéra vyzývateľa Asifa Valiho. Ukrajinec Kličko bude obhajovať v Düsseldorfe proti Furymu titul šampióna organizácií WBA, IBF a WBO.

Stretnutiu hrozilo pre Furyho sťažnosti zrušenie. Fury obvinil Klička z podvodu, po dvojhodinovej debate Kličko Furyho požiadávkam ustúpil. Zápas začne približne o 23.00. Vysielá ho TV Dajto.

Fury je za legalizáciu dopingu

Britský boxer Tyson Fury sa pred sobotňajším duelom o titul majstra sveta v ťažkej váhe proti Ukrajincovi Vladimirovi Kličkovi v Düsseldorfe postaral o rozruch. V jednom z interview vyhlásil, že je za legalizáciu dopingu a drog v športe.

"Ak sa na niekoho pozriem a vidím jeho bicepsy, z voleja vám poviem, či fičí na dopingu alebo nie. Niektorí športovci vyzerajú ako grécki bohovia. V boxe je užívanie zakázaných látok veľmi rozšírené, je to dlhodobý problém. Kladiem si preto otázku, či by nebolo lepšie úplne legalizovať doping v športe. Bolo by to potom férové," citovala slová Furyho agentúra Reuters.