Main Content

Guardiola na ceste do Manchestru City

piatok, 27. november 2015 15:44 | Autor: Timotej Gašper

Guardiola na ceste do Manchestru City
Guardiola na ceste do Manchestru City | zdroj: © TASR

Španielsky kouč je už tretiu sezónu trénerom nemeckého Bayernu. Počas nich dokázal s mníchovským klubom vyhrať už viacero trofejí vrátane dvoch titulov v Bundeslige. Zmluva však Pepovi končí už nasledujúce leto a podľa najnovších informácií sám tréner nemá záujem o jej predĺženie.

Manažér Bayernu Mníchov, Pep Guardiola, je pripravený na konci sezóny opustiť Nemecko a ujať sa Manchestru City, vravia španielske médiá.

Rešpektovaná španielska rozhlasová stanica Cadena COPE verí, že Guardiola nepodpíše novú zmluvu s nemeckým majstrom a namiesto toho odíde hľadať novú výzvu na Etihad Stadium do Manchestru City. A to napriek tomu, že Manuel Pellegrini má zmluvu trvajúcu do leta 2017.

Guardiola spočiatku podpísal s „Die Rotten“ zmluvu na tri roky, ale doteraz zdráha podpísať jej predĺženie a hlavným dôvodom má byť hlad po novej výzve a samozrejme predstava trénovať v anglickej Premier League.

Jeho potencionálny odchod do City posilnilo štvrtkové vyjadrenie generálneho riaditeľa spoločnosti FC Bayern, Karla-Heinza Rummeniggeho, ktorý sa vyjadril nasledovne: "nikto nie je nenahraditeľný!“

Rummenigge sa tiež nechal počuť, že Guardiolovu budúcnosť bude riešiť až po poslednom ligovom zápase tohto roku, teda 19.decembra, kedy sa Bavori predstavia proti Hannoveru 96.

Podľa plátku M.A.N, riaditeľ Bayernu dodal: "Nič nebudeme tlačiť, nieje to v pláne. Počkáme na tento dátum. Vždy som hovoril, že sa rozhodne v roku 2015 aj keď viem, že riešiť takú dôležitú vec len niekoľko dní pred Vianocami nieje najideálnejšie. Rokovania sa budú konať po zápase s Hannoverom a potom sa všetci dozvedia verdikt.“

Starý lišiak Rummenigge na tlačovej konferencii taktiež prirovnal hráčov a trénerov k autobusom, keď povedal, že všetko je len momentálny stav veci a každý hráč aj tréner môže byť nahradený. Teda tak ako autobusy prichádzajú a odchádzajú, tak to je aj s hráčmi a trénermi.

A čo sa týka Pepa Guardiolu, ten bol vždy otvorený koučovaniu v Anglicku, ale v minulosti správy tvrdili, že by sa radšej nechal zlákať na Old Trafford do Manchestru United ako k Cititens. Vraj kvôli bohatšej histórii a úspechom Red Devils. Sir Alex Ferguson dokonca potvrdil, že chcel rokovať s Guardiolom ako s potencionálnym nástupcom v roku 2013, no tieto rokovania stroskotali na neznámej príčine.

Nech sa už s Pepovou budúcnosťou stane čokoľvek, rozhodnutie padne už o necelý mesiac. Ak by sa predsa Guardiola rozhodol Allianz Arénu opustiť, zdá sa, že jeho nástupcom by bol Carlo Ancelotti, ktorý je aktuálne na voľnej nohe.