Main Content

Cena Matúša Bera? Pod túto sumu ho Trenčín nepredá!

piatok, 27. november 2015 13:14 | Autor: Martin Gregor

Cena Matúša Bera? Pod túto sumu ho Trenčín nepredá!
Cena Matúša Bera? Pod túto sumu ho Trenčín nepredá! | zdroj: © TASR

Matúš Bero patrí medzi najväčšie futbalové talenty Slovenska. 20-ročný odchovanec AS Trenčín padol do oka nejednému známemu klubu. Trenčania ho ale neplánujú pustiť lacno.

K špekuláciám týkajúcim sa odchodu Matúša Bera spod hradu Matúša Čáka sa v rozhovore pre televíziu Hospodarských novín vyjadril generálny manažér úradujúceho majstra Róbert Rybníček.

Ten verí, že za Bera dostane Trenčín sedemmiestnu sumu, čiže minimálne milión eur (portál transfermarkt ju odhaduje len na 325 tisíc eur). "Veríme, že na takejto úrovni ho aj predáme. Nie je podstatné, či odíde teraz, o pol roka alebo o rok. Vieme, že raz sa to stane.”

Sympatické na postoji AS Trenčín je to, že chcú Berovi zariadiť prestup do klubu, v ktorom sa bude cítiť dobre. ,,Uzavrieme to tak, aby bol spokojný. V prípade sedemmiestnej cifry môže odísť už v zime. Platí to pre každého hráča, máme pripravených ďalších," hovorí Rybníček, ktorý zároveň naznačil, že Bero by sa mohol sťahovať aj do slávnej Premier League.

"Nedávno sme s ním predĺžili zmluvu a pri tej príležitosti prezradil, že sníva o anglickej Premier League. Chodia sem pozorovatelia anglických i iných európskych tímov,“ a dopĺňa: „Náš vzťah je taký, že si želáme pre všetky strany to najlepšie. Dúfame, že sa to podarí."

O Matúšovi Berovi sa píše v posledných týždňoch často. Podľa rôznych špekulácii je v hľadáčiku Celticu Glasgow, Rybníček naznačil aj záujem zo strany belgického Gentu, či klubov z Česka. Spomínali sa ale aj slávnejšie kluby na čele s Arsenalom, AC Miláno a Liverpoolom. Jeho nový klub spoznáme možno už čoskoro.