Main Content

Halák sa k Svetovému poháru vyjadril aj kriticky, chce na ňom štartovať

sobota, 28. november 2015 11:23 | Autor: Dávid Lech

Halák sa k Svetovému poháru vyjadril aj kriticky, chce na ňom štartovať
Halák sa k Svetovému poháru vyjadril aj kriticky, chce na ňom štartovať | zdroj: © TASR

Dlho pripravovaný Svetový pohár 2016 v Kanade je ešte ďaleko. Viaceré hviezdy sa však na margo účasti na šampionáte vyjadrujú už teraz. K hráčom, ktorí chcú v septembrovom turnaji štartovať sa pridal aj Jaroslav Halák. Slovenský gólman sa ale otvorene vyjadril aj k negatívam turnaja.

Generálny manažér Team Europe Miroslav Šatan vidí štart brankára New Yorku Islanders veľmi reálne: „Jaro by mal byť určite jedným z ťahúňov tímu. Pokiaľ sa nezraní a bude sa mu dariť, vidím ho ako jednotku alebo dvojku. Uvidíme, ako mu vyjde sezóna a budeme mu držať palce, aby to všetko klaplo.

Samotný hráč je z možnosti chytať na Svetovom pohári nadšený: „Samozrejme by som bol rád súčasťou toho mužstva. Keď sa mi to podarí, bude to super,“ pre slovenskú verziu nhl.com poskytol svoj pohľad na SP 30-ročný gólman.

Kouč Ralph Krueger nemôže na Svetovom pohári rátať s Európanmi z Fínska, Švédska, Ruska a Česka. Najväčšími Halákovými konkurentmi v bránkovisku tak budú Švajčiari Reto Berra s Jonasom Hillerom, Dán Frederik Andersen či Nemci Philipp Grubauer s Thomasom Greissom.

Slovenského brankára v každom prípade štart na budúcoročnom septembrovom podujatí veľmi láka a je ochotný cestovať v rámci Team Europe do Toronta aj ako náhradník: „Myslím, že áno. Vidieť tú atmosféru, bude to niečo iného a či budem jednotka, dvojka alebo trojka, je jedno. Byť súčasťou toho celého je super,“ povedal slovenský gólman, ktorý sa môže popýšiť skúsenosťami z dvoch ZOH – vlani v Soči sa mu turnaj nevydaril a v závere hier prepustil miesto v bránkovisku Jánovi Lacovi. V roku 2010 ale so slovenským výberom siahal na medailu, no naši reprezentanti nezvládli súboj o bronz s Fínmi: „Často si spomeniem na posledný zápas. Tam sme nezvládli poslednú tretinu a prišli sme o medaily, to ma stále mrzí.

Svoju tvár už ale, čo sa medzinárodných turnajov týka, upriamuje na Svetový pohár 2016: „Samozrejme je smutné, že nemáme vlastné mužstvo. Ale verím, že sa do tímu dostane čo najviac našich chalanov.

Okrem chýbajúcej slovenskej reprezentácie na SP vidí na tomto turnaji ešte jedno veľké negatívum: „Myslím si, že hráčskou kvalitou bude ten turnaj porovnateľný s olympiádou. Bude to trochu iné, pretože olympiáda sa hrá v polovici sezóny a hráči sú rozohraní, kým Svetový pohár sa bude konať v dobe tréningového kempu. Takže to bude také... Každý sa na tom ľade bude hľadať. Ale pre fanúšikov to bude zábava a bude super to sledovať,“ dodal.

O nominácii na Svetový pohár tak bude rozhodovať predovšetkým forma hráčov z aktuálnej sezóny. Jaroslav Halák v drese New Yorku Islanders zatiaľ dáva jasné najavo, že vedenie Team Europe s ním má rátať.

Budete sledovať Svetový pohár 2016 napriek tomu, že v ňom neuvidíme slovenskú reprezentáciu?