Main Content

Cháru kritici nezaujímajú, ako vidí svoju budúcnosť v NHL?

piatok, 27. november 2015 11:52 | Autor: Dávid Lech

Cháru kritici nezaujímajú, ako vidí svoju budúcnosť v NHL?
Cháru kritici nezaujímajú, ako vidí svoju budúcnosť v NHL? | zdroj: © TASR

V úvode novej sezóny NHL sa na hlavu Zdena Cháru zniesla spŕška kritiky z mnohých strán. Odborníci sa zhodovali, že je pre Boston Bruins príťažou a vedenie klubu by sa malo snažiť o výmenu slovenského reprezentanta. Zámorie sa však mýli.

Vlaňajší ročník lídrovi Bostonu Bruins nevyšiel. Na ľade ani zďaleka nedokázal nájsť optimálnu formu a po siedmich rokoch hrozilo, že sezónu zakončí s negatívnou hodnotou v tabuľke plus/mínus. Začali sa ozývať hlasy, že najvyšší hokejista histórie NHL je už za zenitom.

Skúsený hráč, ktorý je známy svojou tvrdou letnou prípravou, ale pomaly necháva zabúdať na výkony z vlaňajšieho ročníka. V doterajších 19 dueloch pozbieral solídnych 11 kanadských bodov za bilanciu 3+8 a je piatym najproduktívnejším mužom Bostonu. Okrem iného s priemerom vyše 24 odohraných minút na zápas je najvyťaženejším hráčom amerického klubu.

Čo o mne ľudia hovoria, je ich vec. Nemôžem to ovplyvniť, takže to púšťam z hlavy,“ rozhovoril sa kapitán Bruins pre slovenskú verziu oficiálnej stránky nhl.com. „V tridsiatich ôsmich sa necítim zle. Ďalej mám silnú motiváciu niečo dokázať,“ narážal na sen druhýkrát v kariére zodvihnúť nad hlavu Stanley Cup.

Boston Bruins v lete výrazne obmenil káder a doterajší priebeh zámorskej profiligy dosvedčuje, že skupinu okolo kapitána Cháru čaká náročný boj o play-off: „Zmeny u nás prebehli, ale tak to skrátka chodí. Stále tu máme silné jadro, ktoré ešte môže množstvo vecí zariadiť. Ja hodlám bojovať stále veľmi tvrdo,“ čím potvrdil, že zavesiť korčule na klinec sa tak skoro nechystá.

Vlani ho v rozlete pribrzdili natrhnuté kolenné väzy i prasknutý členok. „Teraz som zdravý a verím, že to tak vydrží,“ poznamenal vyše dvojmetrový hokejista. V prípade jeho ukončenia kariéry by svetový hokej prišiel o hokejistu s jednou z najtvrdších striel v histórii: „Všetko je o tom nájsť správnu chvíľu a vhodné miesto. Dnes sa ťažko hľadajú dve sekundy, kedy sa to optimálne zíde. Keď už ale ten čas máte... Ja som sa nikdy nehanbil strieľať. Mám to rád a aj som na streľbe tvrdo pracoval. Keď je možnosť, strieľam,“ prezradil svoj recept na úspech pri streľbe od modrej.

Fanúšikovia by slovenského obra určite chceli vidieť častejšie strieľať. S 31 streleckými pokusmi mu medzi obrancami patrí až 64. priečka. Na prvom mieste v tejto štatistike figuruje Brent Burns zo San Jose Sharks so 102 strelami.