Main Content

Mourinho o zapletenej skupine G: Potrebujem kalkulačku!

streda, 25. november 2015 11:19 | Autor: TASR

Mourinho o zapletenej skupine G: Potrebujem kalkulačku!
Mourinho o zapletenej skupine G: Potrebujem kalkulačku! | zdroj: © TASR

Tel Aviv 25. novembra (TASR) - Futbalisti Chelsea Londýn sú od utorka novými lídrami G-skupiny Ligy majstrov 2015/2016 po tom, ako suverénne zvíťazili na pôde izraelského Maccabi Tel Aviv 4:0.

Anglickému šampiónovi zahralo do kariet aj zakopnutie doterajšieho lídra FC Porto, ktorý podľahol doma Dynamu Kyjev 0:2 a prepustil prvé miesto "The Blues".

Chelsea poslal po dvadsiatich minútach do vedenia Gary Cahill, následne po zmene strán zvýšil nechytateľnou strelou z priameho kopu Willian, Oscar pridal tretí gól a Baba stanovil konečný rezultát na 0:4. "The Blues" mali uľahčenú úlohu, keďže od 41. minúty hrali domáci bez vylúčeného Tala Ben Haima.

"Naše víťazstvo je zaslúžené a pre súpera zasa príliš kruté. Za stavu 1:0 mal Tel Aviv obrovskú šancu, pri ktorej nás podržal brankár Begovič. Po zmene strán už domácim ubúdali sily, čo sme využili. Potrebujem kalkulačku na to, aby som vyriešil postupovú tajničku v našej skupine. Jedno je však isté, keď vyhráme v poslednom kole nad Portom, sme v osemfinále. V prípade prehry ešte môžeme skončiť tretí a hrať Európsku ligu UEFA. To si však nepripúšťame," vyhlásil rezolútne kouč Chelsea Jose Mourinho.

Maccabi v doterajšom priebehu súťaže nezískalo ani bod a bez ohľadu na výsledok posledného merania síl s Dynamom Kyjev skončí na poslednom 4. mieste v G-skupine. "Bol to pre nás ďalší ťažký, ale veľmi poučný zápas. Väčšinu z neho sme hrali bez vylúčeného hráča. Keď si porovnám náš prvý zápas v skupine s týmto, musím konštatovať, že mužstvo urobilo progres. Som hrdý na hráčov, proti silnému súperovi ukázali charakter," povedal tréner izraelského majstra Slaviša Jokanovič.