Main Content

Brankár cestoval na zápas 140 kilometrov. Jeho tím ale hral doma!

utorok, 24. november 2015 12:27 | Autor: Martin Gregor

Brankár cestoval na zápas 140 kilometrov. Jeho tím ale hral doma!
Brankár cestoval na zápas 140 kilometrov. Jeho tím ale hral doma! | zdroj: facebook

Brankár Graeme Smith sa preslávil doslova zo dňa na deň. Nie však svojim umením v bránke, ale trapasom, ktorý nemá obdoby.

Graeme Smith je brankárom škótskeho tímu Brechin, ktorý pôsobí v tretej lige. Minulý týždeň mal odohrať zápas proti Stenhousemuiru.

Smith v sobotu doobeda nasadol do auta a zamieril na zápas. Do Stenhousemuiru cestoval 140 kilometrov. Lenže keď prišiel do cieľa, nikde nenašiel svojich spoluhráčov. Čoskoro pochopil, že na trávniku, pri ktorom stojí, sa dnes neodohrá žiadne stretnutie. Rozhodne nie duel Brechinu. V skutočnosti sa totiž zápas mal konať o pár hodín neskôr na domácej pôde jeho zamestnávateľa.

Graeme Smith preto rýchlo nastúpil do auta a zamieril domov. Na domáci štadión síce prišiel až v „hodine dvanástej“, no stihol sa prezliecť aj odchytať celé stretnutie. Veľmi to ale nepomohlo, pretože domáci prehrali 1:2.

Nebyť klubového manažéra hostí Williama Hoggana o Smithovom zbytočnom výlete sa zrejme nikdy nedozvieme. Hoggan však v ten deň Smitha z diaľky spoznal, keď hľadal pri štadióne spoluhráčov. Nedalo mu to a napísal to na Twitter.

,,Brankár Brechinu City Graeme Smith dnes prišiel do @OchilviewPark @StenhousemuirFC, no jeho tím hrá doma. Haha. Klasika,“ napísal na Twitter.

Pochopiteľne netrvalo dlho, kým o tom začali písať média.