Main Content

Dnes šlágrom duel Juventusu s Manchestrom City. Štyri kluby si môžu zabezpečiť postup

streda, 25. november 2015 11:00 | Autor: TASR

Dnes šlágrom duel Juventusu s Manchestrom City. Štyri kluby si môžu zabezpečiť postup
Dnes šlágrom duel Juventusu s Manchestrom City. Štyri kluby si môžu zabezpečiť postup | zdroj: © TASR

Bratislava 24. novembra (TASR) - V stredajších zápasoch 5. kola futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 v skupinách A až D sa môžu pridať k Realu Madrid a Manchestru City ďalší postupujúci do jarného osemfinále.

Manchester United potrebuje na istotu tri body z domáceho súboja s PSV Eindhoven, Parížu St. Germain, Benfice Lisabon či Juventusu Turín stačí za istých okolností aj bod.

Real po domácom debakli 0:4 v El Clasico hrá na pôde Šachtaru Doneck. Ak v Ľvove vyhrá, bude už istým víťazom A-skupiny a bude mať lepšiu pozíciu pri žrebe. Rekordný 10-násobný víťaz prestížnej súťaže vyhrá skupinu aj v prípade remízy, to ale PSG nesmie zvíťaziť v Malmö. Chýbať mu bude zranený brazílsky obranca Marcelo. Na Ukrajinu necestoval ani kapitán tímu Sergio Ramos, ktorý si doliečuje zranenie ramena. Jeho pozíciu v strede defenzívy zaujme Pepe, druhým stopérom bude Raphael Varane. Na krajoch obrannej formácie by mali hrať Daniel Carvajal a Nacho.

Jednou z udalostí stredy bude návrat Zlatana Ibrahimoviča do Malmö. Švédsky kanonier a odchovanec FF objednal na hlavnom námestí mesta veľkoplošnú obrazovku pre fanúšikov. "Toto som zabezpečil už po žrebe, pretože FF má malý štadión. Chcel som, aby mal každý šancu vidieť tento zápas naživo. Je to darček," povedal v rozhovore pre uefa.com. Na námestí aj v okolí štadióna budú panovať prísne bezpečnostné opatrenia, pretože vládnu obavy z teroristického útoku po udalostiach v Paríži. Hráči hostí budú mať na dresoch nápis "Je suis Paris" v pripomienke na smutné udalosti. Tréner Laurent Blanc bude môcť počítať zrejme maj s duom Javier Pastore - Angel Di Maria, otázni sú Marco Verratti a Ezequiel Lavezzi, suspendovaný je David Luiz. PSG postúpi v prípade výhry, resp. mu stačí bod, ak Šachtar nevyhrá nad Realom.

Vo vyrovnanej B-skupine sa prvý duel hrá už o 18.00 SEČ, keď CSKA Moskva hostí Wolfsburg. AK Rusi prehrajú, stratia šancu na postup. Bundesligistovi bude chýbať Ricardo Rodriguez, otázny je štart Luiza Gustava. V ligovej generálke "vlci" excelovali, keď zverenci kouča Dietera Heckinga prevalcovali Werder Brémy 6:0. Jedným zo šlágrov programu bude duel na Old Trafford, kde Manchester United hostí holandského majstra PSV Eindhoven a na čiare bude hlavnému rozhodcovi Pavlovi Královcovi z ČR asistovať Slovák Roman Slyško. "Červení diabli" postúpia v prípade výhry. Holandský tréner Louis van Gaal má ale starosti so zranenými a chorými hráčmi. V najhoršom extrémnom prípade mu môže chýbať až deväť mužov zo základu. Proti Watfordu v lige sa zranili Phil Jones a Ander Herrera, chorý Wayne Rooney ani nehral. Francúzsky útočník Anthony Martial je zranený, v tréningu si koleno poranil James Wilson, Michael Carrick má problém s členkom po reprezentačnom súboji, chýbajú Marouane Fellaini aj Antonio Valencia. Na štadióne sa očakáva "horúce privítanie" hosťujúceho Hectora Morena, ktorý pri prehre United v Eindhovene 1:2 zlomil nohu Lukeovi Shawovi. "Môžeme urobiť výhrou dôležitý krok k postupu aj prvenstvu v skupine," citovala agentúra Reuters stredopoliara domácich Juana Matu.

Benfica Lisabon hrá v C-skupine už o 16.00 SEČ v kazašskej Astane, ak vyhrá, má istotu postup do elitnej šestnástky starého kontinentu. Remíza je postačí, ak vo večernom zápase domáce Atlético Madrid neprehrá s tureckým šampiónom Galatasaray Istanbul. Španielom stačí na postup remíza.

Jedným z ťahákov večera bude aj duel D-skupiny v Turíne, kde taliansky majster Juventus hostí Manchester City. Ak Angličania zvíťazia, vyhrajú skupinu. "Stará dáma" sa pridá k City a postúpi v prípade výhry, resp. môže aj prehrať, ale to Sevilla nesmie brať tri body v zápase v Mönchengladbachu. V ofenzíve Turína by mohli spolu nastúpiť Alvaro Morata a Paulo Dybala, tréner Massimiliano Allegri však preferuje chorvátskeho kanoniera Maria Mandžukiča. Dybala v sobotu v lige strelil víťazný gól do siete AC Miláno. "Som šťastný, každý mi pomáha. Viem ale, že dokážem viac," povedal 19-ročný útočník po jeho šiestom góle v tohtoročnej Serii A. "Juve" v skupine ešte neprehralo, hostia sa ale hotujú na zisk všetkých bodov. Potrebujú si napraviť povesť po ligovom debakli 1:4 s Liverpoolom, ku ktorému prispel gólom aj kapitán Slovenska Martin Škrtel. "Na Juventus nejdeme s tým, že sa pokúsime iba o remízu. Dôležité ale bude, aby sme sa spamätali z poslednej prehry a zlepšili náš výkon," povedal kouč Citizens Manuel Pellegrini.

5. kolo skupinovej fázy Ligy majstrov, STREDA 25. novembra:

A-skupina:

20.45 Malmö FF - Paríž St. Germain /rozhoduje: William Collum (Škót.)
20.45 Šachtar Doneck - Real Madrid /Bas Nijhuis (Hol.)/

B-skupina:

18.00 CSKA Moskva - VfL Wolfsburg /Gianluca Rocchi (Tal.)/
20.45 Manchester United - PSV Eindhoven /Pavel Královec (ČR) - Roman SLYŠKO (SR)

C-skupina:

16.00 FK Astana - Benfica Lisabon /Ruddy Buquet (Fr.)/
20.45 Atlético Madrid - Galatasaray Istanbul /Nicola Rizzoli (Tal.)/

D-skupina:

20.45 Juventus Turín - Manchester City /Felix Brych (Nem.)/
20.45 Borussia Mönchengladbach - FC Sevilla /Damir Skomina (Slov.)/