Main Content

Kto v NBA hrá zatiaľ ako MVP sezóny?

utorok, 24. november 2015 10:16 | Autor: Viktor Štefaňák

Kto v NBA hrá zatiaľ ako MVP sezóny?
Kto v NBA hrá zatiaľ ako MVP sezóny? | zdroj: © TASR

Sezóna NBA sa konečne rozbehla a máme za sebou zhruba 1315 zápasov každého tímu a hráča. Liga zatiaľ nehovorí o ničom inom ako o Stephovi Currym z tímu obhajcov titulu GSW. Golden State sú nezdolaní, majú najlepší štart do ročníka v histórii a Currymu padá aj zo šatne. Komu sa ešte podaril takýto MVP štart do sezóny? Pozrime sa na to spolu.

Step Curry, GSW

Najlepší strelec NBA, jediný nad priemerom 30 bodov na zápas. Úvodné zápasy mu vyšli skvele, ale latku nepodlieza ani v tých ďalších. 40 bodov dosiahol už 4x, dal 74 trojok, čo je viac ako 2 tímy, menovite Minnesota a Brooklyn za celú sezónu! A GSW sú na bilancii 15-0! Derrick Rose povedal, že „Curry inšpiruje všetkých hráčov, aby makali viac na svojej hre.“

LeBron James, Cavs

LBJ nemôže chýbať v žiadnom podobnom rebríčku. A nie za zásluhy či minulosť. Jednoducho, stále je taký dobrý. Aj keď Curry je momentálne lepší. James a jeho Cavs sú jasní lídri Východu, prehrali iba raz, bilancia 11-3. James púta nie len úžasnými stats, ale aj vyhláseniami typu, „dosť bolo hip hopových strihov treniek v NBA. Začínam nosiť kratšie, obtiahnutejšie dresy.“ Skrátka, vzor pre mladých aj starých.

Russell Westbrook, OKC

OKC sú späť na špici Západu. Vlani začali hrozne, raz Durant, potom Westbrook prekonávali zranenia. Teraz boli od úvodu obaja zdraví a prejavilo sa to na bilancii 6-3. Potom sa zranil Durant a mierne klesla na aktuálnych 9-6. Westbrook má momentálne lepšiu formu ako MVP tímu Durant. Triple-double zaznamenal 2x, vedie ligu v asistenciách a tým popiera reči o jeho sebeckej hre. Ak obom vydrží zdravie, Thunder opäť spravia víchor aj v playoff. Ale to je ešte veľmi ďaleko...

Andre Drummond, Detroit

Tento chlapec má 22 rokov, ale sezónu začal ako starý harcovník s obrovskými skúsenosťami. 18,4 bodu a 17,8 doskoku na zápas? Naozaj?! Abdul-Jabbar a Chamberlain mali podobné čísla. Pistons navyše hrajú obstojne, sú takmer na playoff pozícii. Drummond sa chce stať najlepší doskakovač ligy, zahrať si All stars, ale najmä zahrať si playoff. Skvele sa hýbe, je silný a veľký. Van Gundy má z dua Jackson, Drummond ohromnú radosť.

Paul George, Indiana

V roku 2014 sa pripravoval s reprezentáciou USA na vrchol sezóny, Majstrovstvá sveta v Španielsku. Bežný súboj pod košom, George však dopadá na konštrukciu koša a nepríjemne si láme nohu a obe kosti v lýtkovej časti. Vlani takmer nehrá, aby sa tento rok vrátil znova vo forme. Dobre, MVP sezóna to skôr nebude. Ale čísla, ktoré produkuje ukazujú, že má obrovský talent a basketbal hrať nezabudol. Posledných deväť záapasov zaznamenal 25 a viac bodov 8x. Pacers sú v zóne postupu do playoff a George hviezdi v obrane aj útoku. 24,8 bodu, 8,5 doskoku a 4,8 asistencie sú veľmi slušné čísla po návrate do NBA.

Kawhi Leonard

Žeby už prevzal rolu lídra v Spurs? Zatiaľ je s 21 bodmi najlepším strelcom druhého tímu Západu. Má iba 24 rokov, hráva cez 33 minút a je na palubovke pri všetko dôležitom. Kedysi najmä bránil, teraz pridáva veľmi slušné čísla v útoku a v tímovom výkone Spurs vždy vynikne.

Určite stojí za zváženie aj forma Griffina, Milsapa, Lowryho či Lillarda.