Main Content

Derby Spartak Trnava - Slovan Bratislava útočí na divácky rekord!

piatok, 20. november 2015 09:58 | Autor: TASR

Derby Spartak Trnava - Slovan Bratislava útočí na divácky rekord!
Derby Spartak Trnava - Slovan Bratislava útočí na divácky rekord! | zdroj: © TASR

Bratislava 20. novembra (TASR) - Po 17. kole slovenskej futbalovej Fortuna ligy 2015/2016 môže byť známy jesenný kráľ, bude ním majster AS Trenčín, ak vyhrá v Ružomberku. Pred druhým Slovanom má totiž tri kolá pred koncom jesene sedembodový náskok.

"Belasí" hrajú 132. ligové derby v Trnave prvýkrát na novom ŠAM City Arena a možno sa zrodí divácky rekord tohto ročníka slovenskej ligy.

Kolo po reprezentačnej prestávke vyplnenej výhrami Slovákov pod vedením trénera Jána Kozáka nad Švajčiarskom 3:2 a nad Islandom 3:1, začne už v piatok v Dunajskej Strede, kde sa predstavia Michalovce. DAC prehral tri zápasy z posledných štyroch a okupuje šieste miesto, Zemplín je desiaty.

V sobotu hrá majster v Ružomberku, ktorý získal len bod z posledných štyroch zápasov. Ak mužstvo trénera Martina Ševelu pokorí tím Ladislava Pecka, bude jesenným kráľom. V ďalšom dueli hostí piata Myjava predposlednú Podbrezovú a tím kouča Norberta Hrnčára je favoritom. Hoci Podbrezová v uplynulých dvoch zápasoch proti Skalici a ViOn-u získala 4 body. Senica privíta Žilinu a súboj bude mať špeciálnu príchuť pre stredopoliar FK Michala Kleca, ktorý je stále kmeňovým hráčom "šošonov". Na Záhorí je na hosťovaní do leta 2016. "Bude to môj prvý zápas proti Žiline, teším sa na neho. Určite zápas vnímam inak ako ostatné. V Žiline som vyrastal, poznám tam každého," povedal Klec pre klubový web Záhorákov. V posledných troch dueloch v Senici vydolovali zverenci Adriána Guľu až sedem bodov a ich ďalší úspech tak vôbec nie je nereálny. Deviaty ViOn hrá doma s poslednou Skalicou, ktorá má najhorší útok aj obranu vo Fortuna lige.

Šláger kola príde v nedeľu. Prvýkrát sa Slovan predstaví na novom Štadióne Antona Malatinského a očakáva sa vyše 10-tisícová návšteva. Na prvý súťažný zápas v City Arene proti Žiline prišlo 13.340 ľudí, čo je rekord tejto sezóny. V Trnave prišlo najviac ľudí na Slovan v sezóne 1994/1995 - 20.850. "Pre celú Trnavu je to špecifický zápas. Traduje sa, že ľudia odpustia všetko, ak sa vyhrá nad Slovanom. Liga je dlhá, teraz je tu ale derby, všetci vnímame význam zápasu a chceme zvíťaziť. Treba ale povedať, že na druhej strane stojí súper. Pevne veríme, že duel zvládneme a budeme sa tešiť z triumfu. Štadión je nový, ľudia sa tešia na prvé derby na ňom. Predpokladám, že príde veľa fanúšikov a padne aj divácky rekord, ktorý bol so Žilinou. Rozhodne sa na ihrisku, všetci veríme, že to s pomocou fanúšikov zvládneme," povedal pre klubový web kapitán "andelov" Marek Janečka. Slovan naposledy prehral v lige so Žilinou 0:3 v 8. kole ešte 12. septembra.

program 17. kola FL 2015/2016:

piatok 20. novembra o 18.00 hod.
DAC Dunajská Streda - MFK Zemplín Michalovce (A. Somoláni, Slyško, Súkeníková, SlovakSport TV)

sobota 21. novembra o 16.00 hod.
MFK Ružomberok - AS Trenčín (Marhefka, D. Hrčka, Borsányi, TV DAJTO)

o 17.00
FK Senica - MŠK Žilina (Glova, Tomčík, Pozor)
Spartak Myjava - ŽP Šport Podbrezová (Špaček, T. Somoláni, Benko)
ViOn Zlaté Moravce - MFK Skalica (Horváth, Ádám, P. Bednár)

nedeľa 22. novembra o 14.00 hod.
Spartak Trnava - Slovan Bratislava (Chmura, Balko, Chládek, RTVS)